ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

🕔05/09/2016 23:34
ΕΚΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας, την Παρασκευή 2/9/2016, προχώρησε στην πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ Ημαθίας.

Καταγγέλθηκε η πολιτική και πρακτική του Υπουργείου, που με βάση τις πρόσφατες εγκυκλίους για τον προγραμματισμό των σχολείων, απαιτεί άμεσα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης σε λειτουργικά κενά χωρίς να λαμβάνονται όμως υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Από το Δ.Σ τονίσθηκε, πως η ευθύνη για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο, αφού μια σειρά από επιλογές του, όπως η καθυστέρηση στη συμπλήρωση των οργανικών κενών, η καθυστέρηση των αποσπάσεων, οι μηδενικοί διορισμοί, οι μεταβολές στα ωρολόγια προγράμματα, οι μεταβολές στις αναθέσεις μαθημάτων (ακόμη και στις 1/9/2016), η μεγάλη εξεταστική περίοδος που αποτρέπει την ολοκλήρωση των εγγραφών μαθητών τον Ιούνιο κτλ, οδηγούν σε αυτό το αποτέλεσμα.

Όμως το Δ.Σ επεσήμανε και τις ευθύνες που βαραίνουν και το εδώ ΠΥΣΔΕ. Τέτοιες είναι:

1. Οι πίνακες κενών και πλεονασμάτων έχουν σοβαρά λάθη στην συμπλήρωσή τους.

2. Οι συνάδελφοι κάνουν αιτήσεις χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι τα πραγματικά κενά.

3. Ποτέ δεν ανακοινοποιήθηκαν διορθωμένοι πίνακες και δεν δόθηκε χρόνος για διορθωτικές αιτήσεις τοποθέτησης.

4. Δεν ανακοίνωσε το ΠΥΣΔΕ την διαδικασία που θα ακολουθήσει, τόσο για την σειρά συμπλήρωσης των λειτουργικών κενών, όσο και για την διαδικασία διάθεσης για συμπλήρωση ωραρίου.

5. Δεν αναρτήθηκαν συνολικά τα μόρια των συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω ζητήθηκε να ξαναγίνουν οι διαδικασίες με πλήρη διαφάνεια, ενημέρωση και πίνακες που να απεικονίζουν τα πραγματικά κενά.

Στο σημείο αυτό, χωρίς να αντικρούσει κανένα από τα επιχειρήματα του ΔΣ, αποχώρησε από την αίθουσα η Δ/ντρια Εκπαίδευσης και δεν επανήλθε τουλάχιστον μέχρι την ώρα αποχώρησης των μελών του ΔΣ.

Στις αιτιάσεις του ΔΣ απάντησε υπηρεσιακό μέλος του ΠΥΣΔΕ, τονίζοντας ότι «η διαδικασία θα συνεχιστεί ως έχει, επειδή πρέπει να γίνει έγκαιρα η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη στα μέλη του ΠΥΣΔΕ, που λειτουργούν προς όφελος των συναδέλφων σε αντίθεση με αυτό που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Η διαδικασία που ακολουθείται είναι μια δυναμική διαδικασία και μπορεί να γίνουν λάθη, όμως δεν θα αδικηθεί κανένας συνάδελφος». Όπως είναι φανερό, οι εξηγήσεις αυτές κρίθηκαν από το ΔΣ ως ανεπαρκείς.

Ως Δ.Σ απαιτούμε την απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου, την άμεση πραγματοποίηση διορισμών εκπαιδευτικών καλύπτοντας όλα τα κενά στα σχολεία και την λειτουργία των ΠΥΣΔΕ με απόλυτη διαφάνεια, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην διστάζουν να ενημερώνουν έγκαιρα το ΔΣ της ΕΛΜΕ για όποιες αδικίες προκύψουν και να κάνουν ενστάσεις στο ΠΥΣΔΕ.

alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !