ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αλληλεγγύη στους αγωνιστές δασκάλους του συνδικάτου Egitim Sen

🕔22/09/2016 22:06

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας στέκεται στο πλευρό των Αγωνιστών Δασκάλων του Συνδικάτου EgitimSen απέναντι στις μαζικές εκκαθαρίσεις της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε κυνήγι μαγισσών απολύοντας 11.200 εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, μελών του Συνδικάτου EgitimSen,με κατηγορίες για υποστήριξη στο PKK, το οποίο ονομάζει τρομοκρατική οργάνωση. Είναι μαζικές εκκαθαρίσεις από το κράτος του Ερντογάν και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, ενάντια στους εργαζόμενους που αντιστέκονται στον ολοκληρωτισμό της τουρκικής κυβέρνησης κι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία, ενάντια στο ρατσισμό, για ίσα δικαιώματα όλων των εθνών, θρησκειών, φύλων και φυλών!

Η επιχείρηση των χιλιάδων απολύσεων αποτελεί ακραίο αυταρχισμό, ολοκληρωτισμό και φασισμό, για να φιμώσουν τους αγώνες και την αντίσταση, να φοβίσουν και να υποτάξουν τους εργαζόμενους και τον τούρκικο και κούρδικο λαό, στο όνομα των «εθνικών κινδύνων»! Αυτές τις ώρες, στην Τουρκία, διώκονται οι δάσκαλοι, οι συνάδελφοι μας, γιατί αγωνίστηκαν να μάθουν όλα τα παιδιά γράμματα, χωρίς να τα διαχωρίζουν ανάλογα με τη θρησκεία και την εθνικότητά τους, το φύλο και τη φυλή τους, γιατί στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών τους και δεν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους όταν οι βόμβες κατέστρεφαν σχολεία και άπλωναν παντού πόνο και αίμα, γιατί τόλμησαν να διαφωνούν με τον σουλτάνο Ερντογάν, γιατί αγωνίζονται συλλογικά για την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!

Καλούμε τους εργαζόμενους στον τόπο μας, τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους υπογράφοντας ψηφίσματα συμπαράστασης, και να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα.

Δε θα επιτρέψουμε την απόλυση των αγωνιστών δασκάλων που υποσχέθηκαν κι έκαναν πράξη τα λόγια του Ρίτσου: «Ορκιστείτε… να έχει το παιδί το ψωμί και το βιβλίο του… Να μάθει να γράφει σ’ αγαπώ… Να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ’ ενα ανθισμένο περιβόλι…»

Υποσχόμαστε στους συναδέλφους και συναγωνιστές μας ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους με αλληλεγγύη και αγώνα.

alt

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !