Εξεταστική - Mega: "Μέχρι το 2015 τα δάνεια της «Τηλέτυπος» εξυπηρετούνταν κανονικά"

🕔06/10/2016 16:17

«Τα δάνεια ύψους 98 εκατ. ευρώ, που είχε πάρει η εταιρεία "Τηλέτυπος", εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι τα τέλη του 2015 και ως προς τους τόκους και ως προς τα τοκοχρεολύσια και δεν υπήρχε πρόβλημα αποπληρωμής τους».

Αυτό υποστήριξε στην κατάθεσή του, η οποία συνεχίζεται, στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Τηλέτυπος», Ηλίας Τσίγκας....


Όπως ανέφερε ο κ. Τσίγκας, από τον Απρίλιο του 2016 υπάρχει ρήξη ανάμεσα στις τράπεζες και την εταιρεία, μετά την άρνηση των μετόχων της να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, όπως ήταν ο όρος για να γίνει αναδιάρθρωση του δανείου.

«Στην περίπτωση του Mega, ούτε φούσκα υπήρχε, ούτε πάρτι γινόταν» τόνισε και πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκή μεταχείριση για τη λήψη των δανείων» και «οι τράπεζες τα έδιναν επειδή η εταιρεία ήταν στο Χρηματιστήριο, το οποίο μέσα από απόλυτη διαφάνεια μπορούσε να αξιολογήσει την πιστοληπτική ικανότητά της».

Ο κ. Τσίγκας διευκρίνισε ότι ξεκίνησε από τέλη του 1993 με αρχές του 1994 ως γενικός διευθυντής, και πρόεδρος της εταιρείας ήταν τα τελευταία έξι χρόνια, σημειώνοντας ότι τα δάνεια λαμβάνονταν μετά από έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ ο ίδιος ή ο οικονομικός διευθυντής τα υπέγραφαν.

Επίσης, υπεραμύνθηκε της αξίας της ταινιοθήκης του Mega, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί έσοδα που προσεγγίζουν τα 30 εκατ. ευρώ. «Ο προσανατολισμός του Mega ήταν στις ελληνικές σειρές και μέχρι το 2015 συσσωρεύτηκαν 16.200 επεισόδια. Μέχρι τον Σεπτέμβριο ήταν πρώτο σε θεαματικότητα. Αν θεωρήσουμε ότι ενοικιάζουμε ένα επεισόδιο για το ευτελές ποσό των 200 και 300 ευρώ, αυτό δίνει πάνω από 30 εκατ. τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !