(Εξαιρετική) ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ… ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟ.

🕔22/11/2016 22:26
Ο Παιδαγωγός
Σεβασμιώτατε, ευλογείτε.

Δυστυχώς, πολύ λυπηρά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην μητρόπολή μας τον τελευταίο καιρό. Με εντολή σας έχει παυθεί από ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα, ο π. Παΐσιος Παπαδόπουλος και καλείται να παραδώσει το μοναστήρι στον αρχιερατικό επίτροπο Αμυνταίου. Και σαν να μην έφθανε αυτό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνεχής συκοφαντική επίθεση και λασπολογία, όχι μόνο εναντίον του, αλλά και εναντίον όλων των χριστιανών που διαμαρτύρονται κατά της αιρέσεως του Οικουμενισμού, την οποία εσείς ο ίδιος έχετε καταδικάσει «ως τον μεγαλύτερο εχθρό της Ορθοδοξίας»!1

Πριν λίγες ημέρες, ο αρχιερατικός επίτροπος Αμυνταίου π. Σεβαστιανός Τοπάλης δημοσίευσε στις ιστοσελίδες της περιοχής μας ένα κατάπτυστο άρθρο2, με το οποίο εκφράζεται με απίστευτη απαξίωση και υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όχι μόνο κατά του πατρός Παϊσίου Παπαδόπουλου, αλλά και κατά των λαϊκών που αγωνιούν για τον Οικουμενισμό! Απορώ, σεβασμιώτατε,πώς ο αρχιερατικός σας κατόρθωσε μέσα σε ένα μόνο κείμενο να συμπυκνώσει τόση κακεντρέχεια, τόση μικροψυχία, τόσο μένος, τόση εμπάθεια και συκοφαντία! Φοβάμαι, πως, αν το Ευαγγέλιο δεν απέτρεπε τους χριστιανούς από το να τρέχουν σε κοσμικά δικαστήρια και να καταφέρονται κατ’ αλλήλων3, αυτό το λιβελλογράφημά του θα πήγαινε κατ’ ευθείαν στον Εισαγγελέα.

Και πριν προλάβει η τοπική μας Εκκλησία να συνέλθει από αυτό το πλήγμα ήλθαν άλλα δύο …απανωτά! Ένας θεολόγος του Αμυνταίου, με οικουμενιστικά φρονήματα, με άρθρο του σε τοπικές ιστοσελίδες και συνέντευξή του στο FLASH, υποστήριξε ότι όχι μόνο ο Παπισμός αλλά και όλοι οι αιρετικοί και οι αλλόθρησκοι είναι Εκκλησία! Το θλιβερό είναι ότι άλλες δυο φορές διατύπωσε οικουμενιστικές κακοδοξίες, πρόσβαλε έναν Άγιο και τον Γέροντα Αυγουστίνο, βλασφήμησε το Άγιο Πνεύμακ.ά., αλλά η μητρόπολη …εσιώπησε! Θεολόγος κηρύττει αίρεση “γυμνῇ τῇ κεφαλῇ” μέσα στα όρια της μητροπόλεώς μας και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός! Και όχι μόνο δεν αντιδρά κανένας αλλά και βρίσκονται και ιερείς μας που …τον επιδοκιμάζουν!


Αυτά, σεβασμιώτατε, είναι σημεία των καιρών. Είναι συμπτώματα που φανερώνουν ότι στη μητρόπολή μας υποβόσκει μια νοσηρή, πνευματικά, κατάσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που, επί των ημερών σας, εκφράζονται κακοδοξίες μέσα στην τοπική μας Εκκλησία. Και άλλοτε, κληρικοί έχουν, δημοσίως, πει ότι «ο Ρωμαιοκαθολικισμός είναι, κι αυτός, Εκκλησία του Χριστού με αποστολική διαδοχή και κανονικά μυστήρια!», «το βάπτισμα των ετεροδόξων είναι έγκυρο» και άλλα πλανεμένα και διεστραμμένα ρήματα που δεν είναι της ώρας να αναφέρουμε. Σας τα είχα καταθέσει και προφορικά στη συνάντηση που είχαμε τον περασμένο Απρίλιο.

Τα γράφω αυτά, διότι θέλω να καταδείξω ότι, τόσο εσείς, σεβασμιώτατε, όσο και κάποιοι συνεργάτες σας, μεταχειρίζεστε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αδιαφορείτε και ανέχεστε, σκανδαλωδώς, τα μείζονα και «ευαισθητοποιείστε» στα ελάσσονα. Διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον. Η ενέργεια του π. Παϊσίου να διακόψει τη μνημόνευσή σας είναι ένα …«κουνουπάκι», ενώ οι ειρημένες πλάνες κληρικών μας, η ένοχη σιωπή σας απέναντι στην προδοσία των Οικουμενιστών και ―ακόμη χειρότερα― οι ειδυλλιακές σχέσεις που σύναψε η μητρόπολη μαζί τους, δεν είναι απλώς μια «καμήλα» αλλά ένα καραβάνι από καμήλες που ξεκινάει από τη Φλώρινα και καταλήγει στην Κωνσταντινούπολη, στο σβησμένο «Φανάρι»!

Εκτός αυτού, δέσποτα, σε συνέντευξή σας στο FLASH4, μολονότι είχατε θέσει κάποιες «κόκκινες γραμμές» απέναντι στη Σύνοδο της Κρήτης, τώρα τις έχετε «ξεχάσει» και (αλλοίμονο!) ετοιμάζεστε στις
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !