Εισάγεται το Μάθημα φορολογικής συνείδησης στα σχολεία !

🕔01/11/2015 18:21

Εισάγεται το Μάθημα συνείδησης στα σχολεία !

Για την εισαγωγή μαθήματος Φορολογικής Συνείδησης στα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2016 έκανε λόγο ο Τρύφων Αλεξιάδης
Ο αναπληρωτής υπ.

Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην «Αυγή της Κυριακής» μίλησε για τις φορολογικές παρεμβάσεις του υπουργείου και έδωσε διευκρινίσεις για τον ρόλο του ΣΔΟΕ και τον ΕΝΦΙΑ.

«Οι φορολογικές παρεμβάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν μετά τη συμφωνία και τον νόμο 4336, δεν είναι ευχάριστες, δεν είναι στην πολιτική κατεύθυνση και το DNA της Αριστεράς αλλά αποτελούν πολιτική αναγκαιότητα», ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης υπογραμμίζοντας όμως πως υπάρχουν και θετικά στοιχεία όπως για τα θέματα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου, μηχανοργάνωσης, το Περιουσιολόγιο, και το Κτηματολόγιο.

Ο κ Αλεξιάδης αναφέρθηκε και στο ΣΔΟΕ επισημαίνοντας ότι δεν κλείνει ούτε διαλύεται, αλλά μεταφέρεται ένα κομμάτι του στη ΓΓΔΕ.

«Το ΣΔΟΕ είχε πάρα πολλές αρμοδιότητες, είτε από κακό σχεδιασμό είτε από άλλες επιλογές ασχολιόταν μόνο με φορολογικές και τελωνειακές αρμοδιότητες. Δεν είχε βάλει στις προτεραιότητες τις άλλες αρμοδιότητες, οι οποίες είναι πολλές: οικονομικό έγκλημα, έλεγχοι στο μαύρο χρήμα, όπλα, ναρκωτικά. Τώρα το ΣΔΟΕ θα έχει αυτά ως κύρια και αποκλειστική αρμοδιότητα» υπογράμμισε.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !