Ειλικρινή διάλογο για τα Θρησκευτικά προσδοκούν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Θεσσαλονίκης και Δημητριάδος

🕔06/10/2016 20:15

φωτο αρχείου
Για ουσιαστικό διάλογο Εκκλησίας - Πολιτείας μίλησαν οι μητροπολίτες, μετά την ενημέρωση του αρχιεπισκόπου προς το Σώμα της Ιεραρχίας, για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

Κατά την έξοδό του από το Συνοδικό Μέγαρο, ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, Ιερόθεος, αναφέρθηκε σε έναν «προσχηματικό διάλογο» που ίσχυε μέχρι τώρα και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο νέος διάλογος θα είναι σε άλλη βάση.
Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, επικεντρώθηκε, στις δηλώσεις του, σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα γίνει από τώρα και στο εξής.
Επιπρόσθετα, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων μίλησε για την αξία του διαλόγου, ο οποίος αναμένεται να είναι ουσιαστικός και επεσήμανε ότι όπως διαμορφώθηκε το κλίμα στην Ιεραρχία, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να έχουμε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.
«Ισχύουν όσα ειπώθηκαν εχθές», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας με το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας, Γιώργος Βασιλείου.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !