Εικόνα εγκατάλειψης στους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής

🕔09/05/2016 04:40

To γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 του 7ου Δημοτικού.
Τα πρωινά αθλούνται οι μαθητές 7ου Δημοτικού/4ου Γυμνασίου
και το απόγευμα παραμένει ανοιχτό ως αθλοχώρος γειτονιάς

Στο προεκλογικό της "ΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ" τον Μάιο του 2014 υπήρχε η δέσμευση της στήριξης του μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες, δίχως αποκλεισμούς με δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών.

(Πευκάκια, Κολυμβητήριο, Πολυχώρος Στ. Κώτσης)

Στον ενάμιση χρόνο που η «ΝΙΚΗ» είναι Δημοτική Αρχή δεν έχει δημιουργηθεί καμιά υποδομή για μαζικό αθλητισμό αλλά και οι λίγοι ανοιχτοί χώροι που είναι προσβάσιμοι στους πολίτες και ειδικά στη νεολαία (γηπεδάκι της πλατείας στην Τόμπρα, γήπεδο μπάσκετ στη Νότου και αθλοχώρος γειτονιάς 7ου Δημοτικού Σχολείου) παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης με κακούς αγωνιστικούς χώρους που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους... για την υγεία των αθλουμένων.

Με δεδομένο ότι οι κλειστοί χώροι άθλησης (κλειστά γυμναστήρια Κοντοπεύκου και Νότου) καθώς και τα γήπεδο ποδοσφαίρου στη Νότου και στο Πάρκο Σ. Κώτσης παραχωρούνται από τη Διοίκηση του Πολιτιστικού/ Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου (ΠΑΟΔΑΠ) αποκλειστικά στα σωματεία, προτείνω στη Δημοτική Αρχή, η οποία ήδη έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στον τομέα της στήριξης του μαζικού αθλητισμού, το εξής: Αντί να εξαγγέλλει κατά καιρούς και να μην υλοποιεί σχέδια δημιουργίας κλειστών χώρων άθλησης να προχωρήσει με λιγότερο κόστος και άμεσα αποτελέσματα, στις αναγκαίες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα ανοιχτά γήπεδα με ανακαίνιση ταπήτων, συντήρηση µπασκετών – τερμάτων, τοποθέτηση προβολέων όπου δεν υπάρχουν και αντικατάσταση- συντήρηση περιφράξεων όπου χρειάζεται.----------------------------------------------------------------

Χαρακτηριστικό παράδειγμα υποσχεσιολογίας και ασυνέπειας

Το Σεπτέμβριο του 2015 ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα έχει έτοιμο κλειστό προπονητήριο μέσα σε δύο με τρεις μήνες. Είναι Μάιος του 2016, έχουν περάσει οκτώ μήνες και.... δεν έχει μπει λιθαράκι!ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  • Γηπεδάκι της πλατείας ( Τόμπρα και Ηρώων Πολυτεχνείου)

  • Γήπεδο μπάσκετ αθλητικού κέντρου στη Νότου


  • Γήπεδα μπάσκετ, βόλευ, ποδοσφαίρου 5Χ5 του 7ου Δημοτικού Σχολείου. Τα πρωινά γυμνάζονται και αθλούνται 700 μαθητές του 7ου και του 4ου Γυμνασίου. Προ δεκαετίας οι εγκαταστάσεις χαρακτηρίστηκαν από το Δήμο ως αθλοχώροι γειτονιάς και παραμένουν ανοιχτές τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα για μαζικό αθλητισμό.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !