Δωρεάν καλλιτεχνικό διήμερο από ομάδα ΑμεΑ (Very Special Arts Hellas)

🕔21/11/2016 19:46

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas γιορτάζει 25 χρόνια δράσης μ’ ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό διήμερο

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 & ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

25 χρόνια θέατρο, μουσική, χορός, εικαστικά για όλους…..25 χρόνια παραστάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις, φεστιβάλ… 25 χρόνια μαζί άνθρωποι με και χωρίς αναπηρίες σπάμε προσωπικούς και εξωτερικούς φραγμούς για να ανακαλύψουμε καινούργιες διαδρομές μέσα από την χαρά της τέχνης.

Η VSA Hellas γιορτάζει αυτή την μεγάλη διαδρομή μέχρι σήμερα παρουσιάζοντας ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις ομάδες της:

•Μουσικοθεατρική Παράσταση «Δωδεκάτη Νύχτα»
•Παράσταση χορού «Πινελιά»
•Παράσταση θεατρικού παιχνιδιού «Ένα παπούτσι, να μία ιδέα»
•Έκθεση εικαστικών (Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 21 ως τις 27 Νοεμβρίου)
•Βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για όλους, εστιασμένα στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική, στα εικαστικά ή σε συνδυασμό τεχνών με στόχο την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων υπάρχει στην ιστοσελίδα της οργάνωσης: www.vsahellas.gr
Και στην σελίδα στο FB:

Η Ελληνική Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες – Very Special Arts Hellas ιδρύθηκε το 1990, είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και στοχεύει στην πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρίες στις τέχνες και τον πολιτισμό. Είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης VSA International organization on Arts and Disability
Από την ίδρυση της υλοποιεί σταθερά εβδομαδιαία καλλιτεχνικά εργαστήρια για θέατρο, μουσική, χορό και εικαστικά, οργανώνει εκθέσεις, βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.

Συμβάλλει στην εξοικείωση καλλιτεχνών σε συνενωτικές δράσεις και στην λειτουργία μεικτών καλλιτεχνικών ομάδων. Ευαισθητοποιεί και ενημερώνει για θέματα αναπηρίας και προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων.
Επίσης, οργανώνει ξεναγήσεις ατόμων με αναπηρίες σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους και ακουστική περιγραφή θεατρικών παραστάσεων για θεατές με προβλήματα όρασης.

Σημαντικό ρόλο στις δράσεις του φορέα έχει η ενεργή συμμετοχή εθελοντών σε όλους τους τομείς.
Όλες οι υπηρεσίες της VSA Hellas προσφέρονται δωρεάν.

Πληροφορίες:
Δάφνης 8, Ζωγράφου 157 72
Τηλέφωνο & Φαξ: 2107710847
Email: info@vsahellas.gr
www.vsahellas.gr

Πρόγραμμα

ΕΝΤΥΠΟ

www.mcf.gr

www.eidikospaidagogos.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !