«Δωδώνη? τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας»

🕔18/07/2016 13:44
Παν/μιο Ιωαννίνων Events

Καινοτόμος θεατρική παράσταση σε οκτώ γλώσσες με ηθοποιούς από διαφορετικές χώρες...
20 2016

Ο δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο, θα παρουσιάσουν την οικουμενικότητα της αρχαίας Δωδώνης που αναμένεται να αναδειχθεί, μέσα από μια καινοτόμο θεατρική παράσταση κατά την οποία ηθοποιοί από οκτώ διαφορετικές χώρες, θα ανεβάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες.

Διαφορετικοί κόσμοι ενώνονται για να υπηρετήσουν το αρχαίο ελληνικό δράμα, τη διαχρονικότητά του και κυρίως τη δύναμη του λόγου να παραμένει επίκαιρος και παγκόσμιος.

Ηθοποιοί από οκτώ διαφορετικές χώρες θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες, στην εκδήλωση «Δωδώνη, τόπος πράξεως σπουδαίας και τελείας», με πρόβες που ξεκίνησαν στο πνευματικό κέντρο της Δωδώνης.

Οι ηθοποιοί από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σουηδία, τη Γερμανία, την Αίγυπτο, τη Νιγηρία, τη Χιλή και τη Ζιμπάμπουε βρίσκονται, από το βράδυ της Κυριακής, στη Δωδώνη και ξεκίνησαν τις πρόβες, υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Βασίλη Κονταξή.

Μαζί τους κι άλλοι συντελεστές της παράστασης που μετέχουν στο φιλόδοξο εγχείρημα που θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο.

Η παράσταση, για την οποία το ΚΑΣ γνωμοδότησε θετικά, αποτελεί σύνθεση αποσπασμάτων από τις τραγωδίες, Προμηθέας Δεσμώτης, Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Ηλέκτρα, Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Μήδεια και Πέρσαι. Τα αποσπάσματα θα ερμηνευθούν σε επτά διαφορετικές γλώσσες, ελληνικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Τα αποσπάσματα θα ερμηνευθούν σε επτά διαφορετικές γλώσσες (ελληνικά, αραβικά, ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και σουηδικά).

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:
Από την Ελλάδα Μαρία Τζανουκάκη, Μαρβίνα Πιτυχούτη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Άννα Ρεντζεπέρη, Θοδωρής Γκόγκος, Θωμάς Λιώλιος, Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Μικέλης, Michael Afolayan, από την Αίγυπτο Gamal Yakout, από τη Χιλή Paula Zunika, από τη Γαλλία Μαρία Αποστολακέα, από τη Ζιμπάμπουε Khetani Banda, από τη Γερμανία Angelika Landwehr και από τη Σουηδία Cecillia Nilsson.
Τραγούδι:
Δημήτρης Υφαντής
Σκηνοθεσία:
Βασίλης Κονταξής
Μουσική:
Γιάννης Ξενάκης, Νίκος Ξυδάκης, Νίκος Κηπουργός, Σταύρος Λάντσιας, Γεράσιμος Τριανταφύλλου και Δημήτρης Υφαντής
Χορογραφία:
Σίμων Πάτροκλος
Κοστούμια:
Παντελής Δημητρίου
Βοηθός ενδυματολόγου:
Μαριάνθη Καπλαντζή
Φωτισμοί:
Κώστας Ζούκας
Επιστημονικός Σύμβουλος:
Δρ. Εμμανουήλ Πλούσος
Η παράσταση θα παρουσιαστεί με υπέρτιτλους στα ελληνικά και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του καλλιτεχνικού σωματείου «Διάζωμα».


Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να βρείτε
την πρόκληση και την αφίσα της εκδήλωσης

Πηγή:
Culturagenda
Πολιτιστική Ατζέντα: Ο πολιτιστικός ιστότοπος που ενημερώνει, προτείνει και καθοδηγεί
http://culturagenda.blogspot.gr/2016/07/blog-post_41.html
Οργάνωση: Δήμος Δωδώνης - Πνευματικό Κέντρο
Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης
Ωρα: 9:30 μ.μ.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !