Δύο εκθέσεις εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Τελλόγλειο

🕔18/10/2016 21:40

Η ελληνογαλλική φιλία είναι η αδιαμφισβήτητη πρωταγωνίστρια στις εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού», που εγκαινιάστηκαν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σήμερα, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι εκθέσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής και Γαλλικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και σε συνεργασία με μουσεία και πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Δίνοντας ακριβώς έμφαση στους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, κ. Παυλόπουλος άνοιξε την ομιλία του στα γαλλικά τονίζοντας: «Αυτή η διπλή έκθεση σφραγίζει πολλούς αιώνες ελληνογαλλικής φιλίας. Πέρυσι γευτήκαμε τους καρπούς αυτής της φιλίας γιατί χάρη στην αποφασιστική υποστήριξη της Γαλλίας η Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της στην Ευρώπη. Και να είστε σίγουροι ότι αυτή η φιλία έχει ένα μεγάλο μέλλον και οδηγεί προς έναν κοινό στόχο, προς την Ευρώπη μας, την Ευρώπη του πνεύματος και των ιδεών».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ιδιαίτερα επαινετικός όσον αφορά στον ρόλο του Τελλογλείου, το οποίο χαρακτήρισε «κόσμημα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά για την Ελλάδα και την Ευρώπη», καθώς και στη συνεργασία του με το ΑΠΘ.

Στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρύτανης του Α.Π.Θ. και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Τελλογλείου Περικλής Α. Μήτκας, ενώ μίλησαν επίσης ο σύμβουλος συνεργασίας και πολιτιστικής δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας και διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας Mikaël Hautchamp, η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Τελλογλείου, καθηγήτρια του ΑΠΘ, Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά, που έχει τη γενική ευθύνη της διοργάνωσης.

Στα εγκαίνια έδωσαν το «παρών» ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, ο Γάλλος πρόξενος Φιλίπ Ρέι, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντώνιος Μανδρίτης, ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας Βάλτερ Στέχελ, η επίτιμη πρόξενος της Αυστρίας Έβελυν Παπαδοπούλου, η υπεύθυνη συντήρησης του Musée de l’Armée- Invalides του Παρισιού Σιλβί Λε Ρέϊ - Μπουριμί, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Δ.Σ. του Τελλογλείου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών της Θεσσαλονίκης, του ΑΠΘ και πλήθος φιλότεχνων.

Οι εκθέσεις «Ο Ντελακρουά σκηνοθετεί το ’21» και «Ο Φιλιποτό δημιουργεί το Πανόραμα της Πολιορκίας του Παρισιού» θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη και Πέμπτη 9.00 – 14.00, Τετάρτη και Παρασκευή 9.00 – 14.00 και 17.00 – 21.00, Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 18.00. Δευτέρα κλειστά.

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !