Δημοκρίτειο: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για το Ολοκαύτωμα στην Καβάλα

🕔02/03/2016 23:42

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την εβραϊκή κοινότητα της Καβάλας διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με τον τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων, την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα, στο κτίριο του Λυκείου Ελληνίδων (πρώην Εβραϊκό Σχολείο Καβάλας).

Για την εκτόπιση, την αντίσταση και την επιβίωση των Εβραίων στην Κατοχή, τις μνήμες και τους Εβραίους της Καβάλας θα μιλήσουν η ιστορικός του Ε.Α.Π. Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ο διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Α.Π.Θ., Βασίλης Ριτζαλέος, η λέκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Δ.Π.Θ. Βάλια Κράββα και ο λέκτορας Διδακτικής της Ιστορίας του Δ.Π.Θ., Άγγελος Παληκίδης. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό.
Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου, θα υλοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τη συμμετοχή σαράντα εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση των προφορικών μαρτυριών στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος. Θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του τελευταίου εβραίου Καβαλιώτη επιζώντα Σαμπετάι Τσιμίνο. Τέλος, ο συγγραφέας Μισέλ Φάις θα μιλήσει για τη «Μνήμη, ένα εργαστήρι επιβίωσης. Ανάμεσα στην Ιστορία και τη Λογοτεχνία», ενώ θα προβληθεί και η θεατρικοποιημένη παράσταση «Πέστροφα Δουνάβεως».

ert.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !