Διεθνές Συνέδριο: Θεοί της Ειρήνης και του Πολέμου στους Μύθους των Λαών της Μεσογείου

🕔23/08/2016 11:20
Παν/μιο Ιωαννίνων Συνέδρια
2-4 Σεπτεμβρίου 2016
Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και Σάμου ? Ικαρίας, τα Ικαριακά Δρώμενα και το Ιωαννίνων διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο Θεοί της ειρήνης και του πολέμου στους μύθους των λαών της Μεσογείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία στις 2-4 Σεπτεμβρίου 2016.

Στόχος του Συνεδρίου είναι, μέσω της παρουσίασης μύθων, που αναφέρονται στους θεούς της ειρήνης και του πολέμου του αρχαίου κόσμου, η ενίσχυση των ισχυρών ειρηνικών δεσμών μεταξύ των λαών της Μεσογείου. Η μελέτη των πλέον ενδεικτικών περιπτώσεων, η επισήμανση των γνωρισμάτων τους, ο ρόλος τους στους πολέμους που κυριάρχησαν, και πολύ περισσότερο των ειρηνικών διαδικασιών τις οποίες υπηρέτησαν, θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κατανόηση της μυθικής σκέψης των λαών μας και θα φέρουν πιο κοντά τους σύγχρονους λαούς που κατοικούν στη μεσογειακή λεκάνη. Επιστήμονες από την Ελλάδα την Κύπρο, την Αίγυπτο, το Ισραήλ, το Λίβανο, την Ιταλία και την Ισπανία θα συναντηθούν στο πλαίσιο ενός ανοικτού διαλόγου για την αποτύπωση του τρόπου που η μυθική σκέψη προβληματίστηκε πάνω στο θεμελιώδες ανθρώπινο εκκρεμές δράσης, αυτό του πολέμου και της ειρήνης.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία.

Αρωγοί του Συνεδρίου, που θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η Consolidated Constructors Company (CCC), η Medochemie το Πρόληψις, ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο ιατρική Α.Ε. και οι ανώνυμοι Ικαριώτες.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα είναι ανοικτές στο κοινό.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου
http://www.uoi.gr/files/news/attachments/8116.pdf

Οργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !