Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

🕔21/10/2016 21:03

Προστατευτικοί παράγοντες

- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο

- πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο

- Ψάρια

- Τσάι

- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ

- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους

- Λαχανικά: κρεμμύδια

- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori

- Κίτρινα κρεμμύδια

Παράγοντες κινδύνου

- Κάπνισμα

- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου

- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος

- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως

- Υψηλή κατανάλωση αλατιού

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !