Διάρροια: Τι πρέπει να τρώτε για να την αντιμετωπίσετε

🕔08/12/2015 08:41

Η διάρροια είναι η διαταραχή των κενώσεων και οφείλεται σε μία σειρά αιτίων. Πρόκειται για κατάσταση που μπορείτε να την αντιμετωπίσετε μόνοι σας, αν όμως συνυπάρχουν συμπτώματα όπως πυρετός, αίμα ή βλέννα στα κόπρανα, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάρροια είναι ο τρόπος με τον οποίον το σώμα αποβάλλει τα βακτήρια που θεωρούν ότι προκαλούν διάρροια και ότι τα φάρμακα κατά της διάρροιας μπλοκάρουν το έντερο, διατηρώντας τα βακτήρια μέσα στο σώμα.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Παρότι τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, για πολλούς ανθρώπους η αιτία είναι το άγχος, κάποια κλιματική αλλαγή, η έμμηνος ρύση κλπ.

bigstock Woman Suffering From Stomach A 89425130

Ακόμη και αν οφείλεται σε βακτήρια, το σώμα συνήθως τα αποβάλλει μέσα σε λίγες ημέρες.

Η αντιμετώπιση της διάρροιας απαιτεί γρήγορη αναπλήρωση των υγρών και των ηλεκτρολυτών που χάνονται και ειδική διατροφή μέχρι την ανάρρωση.

Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει:
-Ρύζι
-Κοτόπουλο
-Βραστή πατάτα
-Καρότο
-Μήλο
-Μπανάνα

Στα η έντονη διάρροια είναι πιο επικίνδυνη εξαιτίας της αφυδάτωσης και της απώλειας υγρών. Τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα με έτοιμα φαρμακευτικά διαλύματα ηλεκτρολυτών.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !