ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑ!

🕔18/09/2016 14:42

ΣΚΗΝΗ 1η.

Σε πρόσφατη συνάντηση των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που έγινε μέσα σε κλίμα λεκτικών προκλήσεων και επιθέσεων απέναντι στα μέλη των ΔΣ, τόσο από τον ίδιο τον υπουργό όσο και από τα στελέχη του υπουργείου, ο δ/ντης του πολιτικού γραφείου του υπουργού, Τ.

Κατσαρός έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ως “πολιτικά εκφυλισμένα Συνδικάτα” για να καλύψει την αδυναμία του να απαντήσει στα συγκεκριμένα ζητήματα που του έθεταν. Η συμπεριφορά αυτή, οδήγησε στην αποχώρηση όλων των συμμετεχόντων, πλην των εκπροσώπων ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ από το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Κάτι τέτοιο βέβαια είναι τουλάχιστον κωμικό μιας και θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα αποχωρούσαν αφού ο χαρακτηρισμός αυτός πρωτίστως απευθύνεται στους ίδιους, καθώς ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ συνθέτουν το προεδρείο της ΟΛΜΕ και έχουν και την ευθύνη της ιδεολογικο-πολιτικής κατεύθυνσης του συνδικάτου. Πολύ λιγότερο αφορά π.χ. τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ που εδώ και καιρό ασκούν έντονη κριτική για την πορεία της ΟΛΜΕ.

ΣΚΗΝΗ 2η

Κεφαλλονιά. Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ζήτησε την βίαιη απομάκρυνση από αστυνομικές δυνάμεις του προέδρου της ΕΛΜΕ – ΚΙ, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και του αγιασμού του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Αργοστόλι, παρά το γεγονός πως υπήρχε πρόσκληση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής Ιονίων Νήσων και, επίσης, παρά το γεγονός ότι διαχρονικά γίνεται ανάγνωση μηνύματος των ΕΛΜΕ στον αγιασμό στα σχολεία.

Και εδώ γεννιούνται τα εξής ερωτήματα: Η συμπεριφορά στελεχών της Εκπαίδευσης είναι αποτέλεσμα απώλειας ψυχραιμίας, στην αδυναμία να απαντήσουν στα σοβαρά ζητήματα της εκπαίδευσης ή της δέσμευσής τους να εφαρμόσουν πιστά το 3ο Μνημόνιο ερχόμενοι σε αντίθεση με αυτά που διακήρυτταν παλαιότερα; Ή μήπως είναι ένας προάγγελος για τις μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο που έχει δεσμευτεί να φέρει η κυβέρνηση;

Όπως και να ΄χει, όταν υπερβάλλεις διότι (πιθανότατα) εμφιλοχωρεί η ιδεολογική-πολιτική τοποθέτηση, η απώλεια ψυχραιμίας και η βιασύνη, κινδυνεύεις να παρασυρθείς σε ενέργειες και συμπεριφορές όχι μόνο λανθασμένες, αλλά και τόσο ακραίες ώστε να φέρνουν στη μνήμη άλλες εποχές και άλλα, καταδικασμένα ήθη.

Και μιας και μιλάμε για τα άλλα, καταδικασμένα ήθη, θα αντιγράψουμε από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας “η άλλη άποψη” (τεύχος 426, Ντοκουμέντα της 7ετίας) τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣ

τους κ.κ. Νομάρχες

ΘΕΜΑ: “Απαγόρευσις εκφωνήσεων πολιτικών επικηδείων”

Παρετηρήθη ότι εις τινας περιπτώσεις θανάτων τ. Βουλευτών εξεφωνήθησαν υπό διαφόρων προσώπων, συναδέλφων των ιδίως επικήδειοι με πολιτικάς αιχμάς κατά του κρατούντος καθεστώτος.

Τούτο είναι ενεπίτρεπτον, όχι μόνο εκ του νόμου, αλλά και εκ των στοιχειωδών κανόνων θρησκευτικής ευπρέπειας.

Επί τούτου έχομεν την τιμήν να παρακαλέσωμεν όπως εφεξής παρακωλύονται τοιαύται απρέπειαι. Δεδομένου δε ότι τούτα ανάγονται και εις την εν ναοίς κοσμιότητα, σκοπιμον είναι όπως ταύτην επιβάλλουν οι κατά τόπους Μητροπολίται, μεθ’ ων επομένως είναι αναγκαίον όπως έλθητε εις επαφήν και συνεννόησιν.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως

και Υπουργός των Εξωτερικών

Στ. Παττακός

alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !