Δεν έχει χρόνο για να ασχοληθεί με τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ο κύριος Φίλης. Ασχολείται με τα βοσκοτόπια...

🕔23/11/2015 22:20

23 Νοεμβρίου 2015

Δεν έχει χρόνο για να ασχοληθεί με τις των εκπαιδευτικών ο κύριος Φίλης. Ασχολείται με τα βοσκοτόπια...

Σε μια βδομάδα τελειώνει ο Νοέμβρης κι ακόμα δεν έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος των μεταθέσεων του 2016,παρά το γεγονός ότι το σχετικό ΠΔ 50/96 προβλέπει ότι οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών υποβάλλονται μέσα στον Νοέμβρηκάθε έτους.

Είναι πράγματι τραγελαφικό, ο Υπουργός Παιδείας, θέλοντας να δικαιολογήσει την προηγούμενη πολιτική ηγεσία Μπαλτά - Κουράκη, να δηλώνει ότι φέτος οι υπηρεσιακές μεταβολές θα ολοκληρωθούν έγκαιρα(!!) ενώ δεν μπορεί ακόμη να εκδώσει ούτε την εγκύκλιο των μεταθέσεων.Κατά τα άλλα δηλώνει πως σχεδιάζει την επόμενη σχολική χρονιά να λειτουργήσουν όλα στην ώρα τους ενώ δεν κάνει τίποτα για αυτή την σχολική χρονιά και τα τεράστια κενά που υπάρχουν ακόμη, τρεις μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων!

Φυσικά και ο νέος Υπουργός Παιδείας, όπως και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με την εγκύκλιο των μεταθέσεων. Όλο του τον χρόνο τον διαθέτει για την κομματική άλωση της διοίκησης της εκπαίδευσης(υπηρεσιακά συμβούλια, Διευθυντές εκπαίδευσης) και την εξυπηρέτηση της εκλογικής του πελατείας.

Για (ν)τροπολογίες μέσα στα νομοσχέδια για τα βοσκοτόπια(!!) βρίσκει χρόνο να ασχοληθεί... για θέματα όμως που αφορούν 150000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας δεν του καίγεται καρφί...

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑεκπαιδευτικών ΠΕ, καταγγέλλει τον Υπουργό Παιδείας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τον καλεί να εκδώσει άμεσα την εγκύκλιο των μεταθέσεωνκαι να μην κρατά σε ομηρία χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θέλουν να μετακινηθούν στον τόπο των συμφερόντων τους.

Επιτέλους το αυτονόητο δεν μπορεί για πάντα να είναι ζητούμενο.

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !