Δελτίο Τύπου - Τελετή Απονομής στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο

🕔06/06/2016 09:58
ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη 31-05-2016

Δελτίο Τύπου

Σε μια πανηγυρική ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016 στις 19:00μμ στην Ιερή Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, απένειμε στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο την ύψιστη τιμητική διάκριση του Ιδρύματος, ήτοι του μεταλλίου Α΄ Τάξεως «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», η οποία απονέμεται σε άτομα υψηλού διεθνούς κύρους που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Εκπαιδευτικών Ερευνητικών και Τεχνολογικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο, εις αναγνώρισιν της πολυσχιδούς παρουσίας του καθώς και του πολυτίμου και σημαντικού έργου του σε στιγμές ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, Πρόεδρος του ΑΤΕΙ-Θ, ανέφερε στην προσφώνηση του, ότι το ΑΤΕΙ-Θ είναι ένα κατεξοχήν πνευματικό Ίδρυμα που παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους νέους. Με μια Ιστορική πορεία 40 χρόνων, σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα στιγμές το όραμα του ΑΤΕΙ-Θ είναι η προαγωγή της επιστημονικής γνώσης, της έρευνας και της διδασκαλίας η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών, ικανών να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των πεδίων των ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό και οι δεσμοί με την εκκλησία μπορούν να συμβάλλουν στη συνέχιση και την υλοποίηση αυτού του οράματος.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στο χαιρετισμό του το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος ΔΕΛΤΑ κ. Ευθύμιος Φωτόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, κ. Σάββας Αναστασιάδης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Λαζαρίδης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, του ΠΑΣΟΚ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ,από το Γ’ Σώμα Στρατού Υποστράτηγος Μπονώρας Δημήτριος, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Β.Ανεστίδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης της Ι.Μ. Λαγκαδά, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Πατήρ Στέφανος, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και εκπρόσωπος του κ.κ. Βαρνάβα Πατήρ Διονύσιος.

Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, καθηγητές, πλήθος φοιτητές και πολίτες της πόλης.

Επίσης, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιδρύματος, καθηγητές, πλήθος φοιτητές και πολίτες της πόλης.Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να κάνετε download το συμπιεσμένο αρχείο με τις φωτογραφίες και το κείμενο του Δελτίου Τύπου.
https://owncloud.teithe.gr/index.php/s/AL1knfrzaKS0O2b

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να παρακολουθησετε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=dalGR38fK38&feature=youtu.be
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !