Δάσκαλος στην Τουρκία πέθανε εξαιτίας βασανιστηρίων (βίντεο)

🕔14/08/2016 01:22

Στην Τουρκία του παρανοϊκού φασίστα Ταγίπ Ερντογάν υπόκεινται σε φριχτά βασανιστήρια άνθρωποι για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Ο δάσκαλος Gökhan Açikkollu πέθανε στις 5 Αυγούστου, αφού βασανίστηκε στερούμενος τη φροντίδα που απαιτείτο για τη θεραπεία του διαβήτη του.

Τέθηκε υπό κράτηση στις 23 Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος. Αυτός ο δάσκαλος ποτέ δεν γνώρισε τους λόγους για τη σύλληψή του. Δεν δέχτηκε κανείς δικηγόρος να αναλάβει την υπεράσπισή του, για το φόβο των αντιποίνων. Ένας που ορίστηκε κράτησε μια στάση αδιάφορη, αρνούμενος να παράσχει εξηγήσεις στη σύζυγο τού Açikkollu.

Η αστυνομία δέχτηκε να στείλουν φάρμακα την έκτη μετά την φυλάκισή του. Ο δάσκαλος υπέκυψε στις 5 Αυγούστου στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μία ώρα μετά την απαίτηση να προσέλθει γιατρός στο κελί του.

Νεκροταφείο προδοτών

Οι αρχές αρνούνται επίσης στην οικογένειά του να τον μεταφέρει στον τόπο κατοικίας του αλλά να ταφεί στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς κάλυμμα και χωρίς προσευχή στο περίφημο «Νεκροταφείο προδοτών», που εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο της πόλης, στον απόηχο της απόπειρας πραξικοπήματος. Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να τον θάψει στην πατρίδα της συζύγου του, στο Ικόνιο.

Ο πατέρας του, Αϊχάν Açikkollu, θρηνώντας λέει: «Ο γιος μου ήταν μια χαρά και τώρα έχω έρθει για τα λείψανά του. Θέλουν να τον θάψουν στο νεκροταφείο προδοτών, ως εάν είχε καταδικαστεί. Δεν είχαν καν λάβει την κατάθεσή του. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη, η Τουρκία είναι σαν μια μπανανία. Δε μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας».

Ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης διέταξε την έναρξη έρευνας για το γεγονός.

Δείτε το βίντεο με την κραυγή απόγνωσης της μητέρας τού Gökhan Açikkollu.

Βίντεο σοκ «καίει» τον Ερντογάν-Βασανιστήρια και βιασμοί στην Τουρκία.

Πηγή

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !