Αυτές οι 8 τεχνολογίες θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο τα επόμενα χρόνια

🕔05/10/2016 09:17

Θα μεταβάλουν τα επιχειρηματικά μοντέλα, δημιουργώντας οφέλη αλλά και δυσκολίες
Adtech Ad
Αξιολογώντας περισσότερες από 150 τεχνολογίες και λαμβάνοντας υπόψη την εμπορική τους βιωσιμότητα για τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια, η PwC διαμόρφωσε μία λίστα με εκείνες που θα ασκήσουν τη μεγαλύτερη επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο στο πολύ κοντινό μέλλον.


Τεχνητή νοημοσύνη, Ίντερνετ των πραγμάτων, Επαυξημένη πραγματικότητα, Ρομποτική, Blockchain (στην οποία βασίζεται το Bitcoin), Εικονική πραγματικότητα, Drones και Τρισδιάστατη εκτύπωση είναι οι οκτώ τεχνολογίες που θα έχουν τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό αντίκτυπο.
AdTech Ad
Σε σχετική έκθεση αναφέρεται ότι οι «βασικές 8» τεχνολογίες θα μεταβάλουν τα επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζουν οι εταιρείες, δημιουργώντας οφέλη αλλά και δυσκολίες. Η κυρίαρχη τάση των αναδυόμενων τεχνολογιών θα επηρεάσει τη στρατηγική, την αφοσίωση των πελατών, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και τη συμμόρφωση, ανεξαρτήτως κλάδου και γεωγραφικής περιοχής.
Οι τεχνολογίες με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο θα διαφέρουν από κλάδο σε κλάδο, όμως πιστεύεται ότι η λίστα των 8 περιλαμβάνει τις τεχνολογίες που θα έχουν αντίκτυπο σε πολλούς κλάδους και σε παγκόσμιο επίπεδο τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την Vicki Huff Eckert, επικεφαλής του τομέα New Business στο παγκόσμιο δίκτυο της PwC: «Οι περισσότερες εταιρείες έχουν θέσει τα θεμέλια για τις αναδυόμενες τεχνολογίες, επενδύοντας σε τομείς όπως τα κοινωνικά δίκτυα, οι φορητές συσκευές, η ανάλυση δεδομένων και το cloud. Είναι καιρός τα στελέχη να στρέψουν το βλέμμα τους σε πιο προηγμένες τεχνολογίες που θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις επιχειρήσεις».
news247.gr
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !