Αύριο στις 13:30 ο Ομπάμα στο Προεδρικό - Ολα όσα έχουν γίνει γνωστά για το πρόγραμμά του

🕔14/11/2016 19:35

Στις 13:30 αύριο θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.

Συγκεκριμένα, με βάση τον υπάρχοντα σχεδιασμό, καθώς η αμερικανική πλευρά αλλάζει διαρκώς το πρόγραμμα, ο Μπαράκ Ομπάμα θα φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:30. Η συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο θα διαρκέσει μία ώρα.

Ακολούθως, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκεί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ακολούθως θα παραχωρήσουν από κοινού συνέντευξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ομπάμα θα δεχθεί συνολικά τέσσερις ερωτήσεις, δύο από Ελληνες δημοσιογράφους και δύο από Αμερικανούς.

Οπως έχουμε ήδη γράψει αύριο θα δοθεί δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο στις 19:30.

Στο επίσημο δείπνο θα παρακαθίσουν περίπου 100 άτομα άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του. Κατά συνέπεια η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα είναι παρούσες στο δείπνο.

Στο τραπέζι θα προσκληθούν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην Μιχαλολιάκου, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής, βουλευτές, ακαδημαϊκοί, άνθρωποι της τέχνης και επιχειρηματίες. Αγνωστο παραμένει αν θα παρευρεθεί ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αν και πρόκειται για επίσημο δείπνο, η γραβάτα θα είναι προαιρετική, λόγω...πρωθυπουργού, ο οποίος δεν φοράει γραβάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι τόσο αυστηρά που και οι Ελληνες δημοσιογράφοι δεν θα προσέλθουν στο Μέγαρο Μαξίμου ως συνήθως, αλλά θα πρέπει να μεταβούν υποχρεωτικά στο Κέντρο Τύπου και από εκεί με πουλμανάκι θα μεταφερθούν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα ξένα ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !