Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, «Είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά»

🕔24/09/2016 17:03
thriskeftika

Αυστηρές συστάσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος προς την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελίζα Σαββίδου, μετά την έκθεση που ετοίμασε η τελευταία, επικρίνοντας την πρωτοβουλία νηπιαγωγείου να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων.


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε στο Mega πως «...δεν είναι σημερινό φαινόμενο να πηγαίνουν οι γονείς με τα παιδιά τους για προσκύνηση εικόνων ή ιερών λειψάνων. Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων που επισκέπτονται τους ναούς.
Ας μη ξεχνάμε και την πλειάδα των θαυμάτων της εκκλησίας και των Αγίων μας. Αυτή είναι η πίστη μας. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάει να προσκυνήσει, είναι προσωπική βούληση και επιθυμία του κάθε ενός ξεχωριστά. Πιστεύω δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας».
Και συμπλήρωσε πως, «είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά, δε θα δίνουν μόνο γνώσεις αλλά και ήθος».
Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Επίτροπος ενήργησε υπερβολικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως η Επίτροπος «υπεραίβει τα εσκαμμένα, δεν είναι η δουλειά της. Έχει πολλές ασχολίες να κάνει ας ασχοληθεί με αυτές και να μην ασχοληθεί με το θέμα της πίστεως και μάλιστα χωρίς χωρίς να μας ρωτήσει».
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !