Άρθρο των Εκπροσώπων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στο ΔΣ της ΔΟΕ: Ορισμένα ζητήματα για την απεργία στις 15 Σεπτέμβρη και την τυχοδιωκτική στάση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ

🕔03/10/2016 15:02

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς βιώνουμε μέσα στα σχολεία το λεγόμενο «εξορθολογισμό δαπανών και προσωπικού», που υπενθυμίζουμε πως αποτελεί προαπαιτούμενο του 3ου μνημονίου.

Τις προηγούμενες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας επιδόθηκαν σε μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία, που στόχο είχε να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο και να εμφανίσει την εικόνα των περικοπών και των ανατροπών στο σχολείο ως «επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε αυτές τις συνθήκες, η Παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας έρχεται αντικειμενικά στην επικαιρότητα σαν μεγάλο λαϊκό πρόβλημα.

Πώς απαντά η πλειοψηφία της ΔΟΕ σ' αυτές τις εξελίξεις;

Κατά τη γνώμη μας, η πάλη των εκπαιδευτικών, για να μπορεί να είναι αποτελεσματική, να στριμώξει την κυβέρνηση και να αφήσει παρακαταθήκες, χρειάζεται να αγκαλιάσει από κοινού γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φωτίζοντας το κοινό αίτημα για «Ενα σχολείο που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !