Απόρριψη των προσφυγών των καναλιών ζήτησε ο εισηγητής στο ΣτΕ

🕔13/10/2016 23:13

Ο εισηγητής της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου, ζήτησε την απόρριψη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών.

Kατά τη χθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής υποστήριξε ότι οι αιτιάσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες...
, ζητώντας ουσιαστικά να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Η εισήγηση αναπτύχθηκε επί ώρες, ενώπιον των μελών της Ολομέλειας, αλλά δεν είναι δεσμευτική για τους συμβούλους Επικρατείας, οι οποίοι καλούνται πλέον να ψηφίσουν για το παραδεκτό ή μη των προσφυγών, για το κατά πόσον δηλαδή οι πρόσφυγες είναι νόμιμες.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η πλειοψηφία συμφωνήσει με τον εισηγητή τότε η υπόθεση θα κλείσει, ενώ σε αντίθεση περίπτωση πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες διασκέψεις, καθώς οι δικαστές θα προχωρήσουν στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στις 13 Ιανουαρίου θα εκδικαστούν οι αιτήσεις ακύρωσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, που έχουν υποβάλλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πάντως, κατά την έναρξη της διάσκεψης την Παρασκευή, στις 9:30 το πρωί, και πριν πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία επί της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου, ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα νομικά ζητήματα.

Στο μεταξύ, η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

Πηγή: koutipandoras.gr
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !