ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΥ

🕔20/06/2016 15:34

Αθήνα 14/6/2016

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ

ΤΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΡΙΖΟΥ

Στις 15 Ιουνίου 2016, δικάζεται ο Σεραφείμ Ρίζος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικός Σύμβουλος, έπειτα από μήνυση γνωστού χρυσαυγίτη.

Ο συνάδελφος, κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε συγκροτήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, σε αντιφασίστες αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, καλλιεργώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κλίμα βίας με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα προχωρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, σε μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Απαιτούμε:

  • να σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος.
  • την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία.

Από τη Δ.Ο.Ε.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !