«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΝΤΑ»

🕔02/06/2016 11:06
Χανίων

Την Θεατρική Παράσταση με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΟΝΤΑ» παρουσιάζει την Παρασκευή 3 Ιουνίου και την Κυριακή 5 Ιουνίου στο Θέατρο Βλησίδης (στις 21.30) η αυτόχθονη Θεατρική Ομάδα του Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την και την Κοινοτική Ενδυνάμωση με θέμα «Κρήτη-Χανιά 216, Ο Τόπος Δικτυώεται η Πόλη Μαθαίνει».

Η Ομάδα εργάστηκε επί εννέα μήνες σε ομώνυμο Πρόγραμμα Κοινοτικής Εκπαίδευσης (BringingPeopleTogether:αcommunitybasedProject)επιχειρώντας την συμπερίληψη συνανθρώπων μας από Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) κι εν συνεχεία μέσω της Εμψυχωτικής Μεθόδου επιχείρησε την Αυτοοργάνωση-Δυναμική της Ομάδας και το Συμμετοχικό Σχεδιασμό των 30 μελών της από το Σενάριο και τη Σκηνοθεσία, έως και την Παράσταση.

Σύμφωνα με τη Θεωρία της Κοινωνικο-Πολιτισμικής Εμψύχωσης η συγκρότηση μιας Αυτόχθονος Θεατρικής Ομάδας από τα κάτω (bottomup), αποτελεί ουσιαστικότερο αποτέλεσμα της διαδικασίας Εμψύχωσης, από το να εξασφαλιστούν λχ ευνοϊκότερες τιμές εισιτηρίων σε χώρους, όπου τα άτομα θα παρακινούνταν να παρακολουθήσουν μία θεατρική παράσταση. Αλλά και για τον Πήτερ Μπρουκ «…η Τέχνη δεν δύναται να είναι χρήσιμη στον Άνθρωπο ή στην Κοινωνία αν δεν έχει στόχο την Πράξη. Και η Πράξη καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από το Ψωμί και την Πολιτική μέχρι την ίδια μας την Ύπαρξη!» («Ένας ωραίος κόσμος», 1947-1987, Εκδ. Εστία).

Hεκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λεωνίδας Μανωλικάκης, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Παιδαγωγική Επιμέλεια: Δρ. Χρύσα Τερεζάκη, Συντονίστρια ΕΔΕΕΚ, Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής του «Θεάτρου της Ημέρας»

ΕΙΔΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Πληροφορίες: www.cretaadulteduc.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !