Ανοιχτή επιστολή. Προς : Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ

🕔04/10/2016 14:38
Ανοιχτή επιστολή.

Προς :
Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ

Αποστολέας:
Παναγιώτου Παναγιώτης, μηχανολόγος,Χαλκίδα


Λαμβάνω το θάρρος έστω και καθυστερημένα να σας αποστείλω αυτή την επιστολή για να σας εκφράσω τον πόνο και την αγωνία μου για την κατάσταση που επικρατεί στην Εκκλησία μας.Αφορμή για να στείλω αυτή την ηλεκτρονική επιστολή στο δικό σας πρόσωπο στάθηκε ένα περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στην Μητρόπολή σας τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα,στις 17 Ιανουαρίου 2016, Αγγλικανοί,Παπικοί,Ορθόδοξοι κληρικοί και προτεστάντες συγκεντρώθηκαν στον ναό του Sainte-Foy-la-Grande για την Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα.

Κατά την συγκέντρωση αυτή,κληρικοί και λαϊκοί,ορθόδοξοι και αιρετικοί,συμπροσευχήθηκαν εντός του ναού και μάλιστα ακολούθησε και κάποιου είδους ''μετάληψη'' όλων των συμμετεχόντων από έναν άρτο,τον οποίο ''ευλόγησαν'' οι παρευρισκόμενοι Ορθόδοξοι κληρικοί π Philippe Dautais και π Francis Linglet με την συμμετοχή των αντίστοιχων ''συναδέλφων'' τους από τα άλλα δόγματα που συμμετείχαν στην τελούμενη ''λειτουργία''.

Πραγματικά συγκλονισμένος από το μέγεθος της βλασφήμου αυτής τακτικής των Οικουμενιστών,θα ήθελα να σας υπενθυμίσω τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας,οι οποίοι ρυθμίζουν τις σχέσεις των Ορθοδόξων με τους αιρετικούς και να σας καλέσω ως ελάχιστο μέλος της Εκκλησίας μεν,αλλά με πόνο και ενδιαφέρον για τους εντός Εκκλησίας πεπλανημένους αδελφούς,εάν μεν το περιστατικό είναι ψευδές,να βγείτε δημόσια και να το δηλώσετε,εάν δε το περιστατικό είναι αληθές,να καθαιρέσετε τους δυο κληρικούς και να αφορίσετε όσους Ορθοδόξους λαϊκούς συμμετείχαν,προς εφαρμογή των Ιερών Κανόνων και προς παιδαγωγία των λοιπών μελών της Εκκλησίας μας.

Οι Ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας,οι οποίοι αφορούν στο συγκεκριμένο περιστατικό και στα παρόμοια που συμβαίνουν κατά κόρον από τους αιρετικούς Οικουμενιστές (στους οποίους από ότι φαίνεται ανήκουν και οι δυο κληρικοί),είναι οι κάτωθι 1 :

1) Κανών Ι” των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις ακοινωνήτω, καν εν οίκω συνεύξηται, ούτος αφοριζέσθω»

2)Κανών ΙΑ΄ των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις καθηρημένω, κληρικός ων, κληρικώ συνεύξηται, καθαιρείσθω και αυτός».

3)Κανών ΜΕ” των Αγ. Αποστόλων: «Επίσκοπος, ή Πρεσβύτερος, ή Διάκονος αιρετικοίς συνευξάμενος, μόνον, αφοριζέσθω, ει δε επέτρεψεν αυτοίς, ως Κληρικοίς ενεργήσαί τι, καθαιρείσθω».

4)Κανών ΞΔ” των Αγ. Αποστόλων: «Ει τις Κληρικός, ή Λαϊκός εισέλθοι εις συναγωγήν Ιουδαίων, ή αιρετικών προσεύξασθαι, και καθαιρείσθω, και
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !