Ανοίγει πανιά ανάπτυξης η Περιφέρεια Αττικής στον Φαληρικό Όρμο! Ξεκινά την διαγωνιστική διαδικασία

🕔03/11/2016 16:55

Στα σκαριά μπαίνει το αναπτυξιακό έργο Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου καθώς ξεκινά η διαγωνιστική διαδικασία, με τη δημοσίευση της διακήρυξης του Διαγωνισμού του έργου «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου Υποέργο Ι», προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TED)....

Συγκεκριμένα, η , υπερβαίνοντας όλα τα τεχνικά και γραφειοκρατικά προσκόμματα, προχωρά στη δημοπρασία αυτού του σημαντικού έργου, διεξάγοντας τον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό με τον νέο νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις έργων.

Πρόκειται για έργο με υπερτοπικό δημόσιο χαρακτήρα, το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την ευρύτερη περιοχή Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα.

Το έργο, που εκτελεί η Περιφέρεια, έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση ολόκληρης της Αττικής, δίνοντας έμφαση στο παράκτιο μέτωπό της, καθιστώντας το αναπόσπαστο μέρος και συνέχεια του αστικού της ιστού.

Υπενθυμίζεται οτι ο Φαληρικός όρμος “επεστράφη” στους κατοίκους της περιοχής αλλά και τον Αθηναικό λαό, με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όπως και τα Λιπάσματα στη Δραπετσώνα, ο Ασύρματος στο Μπραχάμι, τα Προσφυγικά στη Λ Αλεξάνδρας και το Σκοπευτήριο στην Καισαριανή …
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !