ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ

🕔18/09/2016 14:10
ΕΚΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ποια θέματα τέθηκαν, ποια λάθη επισημάνθηκαν, τι συζητήθηκε

Την Τετάρτη 14/9/2016, συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Ημαθίας με τη συμμετοχή του αναπληρωτή Δ/ντη Εκπαίδευσης (η Δ/ντρια έλειπε σε άδεια).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ για ζητήματα που αφορούν τόσο σε συγκεκριμένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, όσο και σε θέματα των σχολείων τη Βέροιας αλλά και του κλάδου γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε αναίρεση αποφάσεων για τοποθετήσεις συναδέλφων, που προσέφυγαν στην ΕΛΜΕ, προκείμενου να διορθωθούν λανθασμένες επιλογές του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας. Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ διαβεβαίωσαν πως κατανόησαν πλήρως τα επιχειρήματα του ΔΣ και, ως εκ τούτου, στην επόμενη συνεδρίαση θα προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.

Ακόμη, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας τόνισε τόσο στον Αναπληρωτή Δ/ντή όσο και στα μέλη του ΠΥΣΔΕ πως η προβληματική κατανομή μαθητών στα σχολεία τον Ιούνιο (είχε γίνει σχετική καταγγελία από την ΕΛΜΕ) έχει και συνέχεια, μιας και παρατηρήθηκε το φαινόμενο να «μετακινούνται» δυσανάλογα οι φοιτούντες στα διάφορα σχολεία της Βέροιας και κατά συνέπεια κάποια να έχουν πρόβλημα στη δημιουργία τμημάτων, ενώ σε κάποια άλλα να αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των μαθητών.

Εξίσου προβληματική είναι και η κατανομή των μαθητών στα Γυμνάσια Πλατέος και Τρικάλων. Το ΔΣ επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως είναι πρωταρχικό και προς όφελος των μαθητών να γίνει η κατανομή με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ισοκατανομή του μαθητικού δυναμικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψει συνολικά μικρότερος αριθμός τμημάτων με αυξημένο αριθμό μαθητών σε αυτά. Επίσης η τεχνητή, εξαιτίας της κατανομής, μείωση των μαθητών σε σχολεία, στρώνει τον δρόμο για μελλοντικές συγχωνεύσεις/καταργήσεις.

Επισημάνθηκαν, επίσης ΣΟΒΑΡΑ λάθη στους πίνακες κενών και πλεονασμάτων, με αποτέλεσμα να παραποιούνται τα κενά και να μην αποδίδονται στις ειδικότητες που θα έπρεπε να αποδοθούν (στην προηγούμενη παράσταση διαμαρτυρίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ τα μέλη του ΠΥΣΔΕ διαβεβαίωναν πως τα λάθη είχαν διορθωθεί) και έγιναν αναφορές στα στοιχεία συγκεκριμένων σχολείων. Ως εκ τούτου ζητήθηκε από το ΠΥΣΔΕ να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να μην επαναληφθεί. Επισημάνθηκε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση σε κενά του κλάδου ΠΕ04, έτσι ώστε τα κενά κάποιας ειδικότητας να μην μετατραπούν σε κενά άλλης, επηρεάζοντας με αυτό τον τρόπο τις προσλήψεις αναπληρωτών. Συγκεκριμένα τονίστηκε πως είναι άδικη μια κατανομή, που δεν στηρίζεται στην συμπλήρωση ωραρίου μονίμων εκπαιδευτικών, αντί να οδηγεί σε προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ04.04, που έχουν και τα περισσότερα κενά στον κλάδο ΠΕ04 στον νομό Ημαθίας, οδηγεί σε προσλήψεις αναπληρωτών άλλης ειδικότητας του ΠΕ04.

Το ΔΣ έθεσε και το ζήτημα του απαράδεκτου τρόπου προσλήψεων αναπληρωτών. Οι προσλήψεις σε διαδοχικές φάσεις έχουν ως αποτέλεσμα, συνάδελφοι να αναγκάζονται σε μετακινήσεις σε μακρινές περιοχές, παρότι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους.

Τελειώνοντας, το ΔΣ απαίτησε να λειτουργήσουν τα ολιγομελή τμήματα στις ομάδες προσανατολισμού και μαθημάτων επιλογής στα ΓΕΛ καθώς και τα ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !