Αναστολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

🕔05/10/2015 14:42

Την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από το βήμα της .

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν πως τα 168 εκατ. που είναι και το προβλεπόμενο ποσό για τα κρατικά ταμεία, θα αντικατασταθεί από την εξεύρεση άλλου μέτρου, το οποίο ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ακόμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής αναφερόταν ότι το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται με στόχο την πιο δίκαιη εφαρμογή του.

Αρχικά, αποφασίσθηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Λίγες ώρες αργότερα όμως, εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής, στην οποία είχε απαλειφθεί η αναφορά στον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με πήγες να αναφέρουν ότι το πρώτο κείμενο που στάλθηκε ήταν το προσχέδιο της απόφασης και όχι η ίδια η απόφαση.

Το βράδυ, κυβερνητικές πήγες ανέφεραν ότι τελικά μαζί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πιθανότατα θα εξαιρεθούν και τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ενώ το 23% θα ισχύσει για ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !