«Ανάσα» πολιτισμού για τους ανθρώπους με αναπηρία

🕔01/12/2016 22:58

Έναν μίνι μαραθώνιο, 912 λεπτών, προσβάσιμου κινηματογράφου έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα των ανθρώπων με αναπηρία.

Όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αντώνης Ρέλλας, ένας εκ των διοργανωτών της πρωτοβουλίας «Σινεμά για όλες και όλους» στόχος είναι «να ενεργοποιήσουμε το κοινό, όχι μόνο τους ανθρώπους με αναπηρία αλλά όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλοι καλές ταινίες. Από τη θεωρητική διεκδίκηση του δικαιώματος ισότιμης συμμετοχής στην πρακτική εφαρμογή του στο κινηματογραφικό περιεχόμενο».

Όπως εξηγεί ο κ. Ρέλλας «κάθε χρόνο αυτή την ημέρα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής οργανώνουμε μια δράση για να υπενθυμίσουμε τα ζητήματα προσβασιμότητας των ανθρώπων με αναπηρία στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού».

Οι ελληνικές ταινίες που πρόκειται να προβληθούν έχουν επιλεγεί με προτροπή από την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και φέρουν την πιστοποίησή της.

Οι προβολές θα γίνουν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και όπως υπογραμμίζει ο κ. Ρέλλας «ο χώρος είναι φιλικός και προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία [ΑμεΑ] / Εμποδιζόμενα Άτομα.

Πηγή: real.gr

www.eidikospaidagogos.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !