Αλλαγές στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή

🕔10/11/2016 17:17

Αλλαγές στη σύνθεση και τα Προεδρεία για τρεις Επιτροπές της Βουλής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, ύστερα από την υπουργοποίηση προηγούμενων Προέδρων ή μελών τους.

Πρόκειται για την Επιτροπή διερεύνησης της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ, την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

– Επιτροπή διερεύνησης της νομιμότητας των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ

Πρόεδρος: Αντώνης Μπαλωμενάκης (στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου που ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος).

Από την Επιτροπή αποχωρεί και ο Νεκτάριος Σαντορινιός μετά την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας. Τα δύο νυν κυβερνητικά στελέχη θα αντικατασταθούν από τους βουλευτές Συμεών Μπαλή και Χαρίλαο Τζαμακλή (σ.σ. ο Αντώνης Μπαλωμενάκης που ανέλαβε χρέη Προέδρου ήταν ήδη μέλος της Επιτροπής).

– Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Πρόεδρος: Δημήτρης Σεβαστάκης (στην θέση του νυν Υπουργού Παιδείας, Κώστα ).

Αντιπρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο βουλευτής Θανάσης Μιχελής (στη θέση του Δημήτρη Σεβαστάκη που ανέλαβε χρέη Προέδρου) και γραμματέας ο Πάνος Σκουρολιάκος (στη θέση του Δημήτρη Μπαξεβανάκη που έγινε Υφυπουργός Παιδείας).

Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εντάχθηκε ως μέλος και η πρώην Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Τέλος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής έγινε αντικατάσταση της Κατερίνας Παπανάτσιου λόγω της τοποθέτησης της στη θέση της Υφυπουργού Οικονομικών.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !