Αλεΐδα Γκεβάρα: Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. χρηματοδοτούν τον πόλεμο στη Συρία

🕔30/09/2016 21:05

«Ζήσατε δύο παγκόσμιους πολέμους, ο τρίτος θα είναι και το τέλος της ανθρωπότητας»«Δεν πρέπει να επιτρέψετε να υποκινηθούν και να καθοδηγηθούν πόλεμοι από το ευρωπαϊκό έδαφος.

Ζήσατε δύο παγκόσμιους πολέμους, ο τρίτος θα είναι και το τέλος της ανθρωπότητας» , είπε η κόρη του θρυλικού κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Junge Welt (έκδοση Σαββατοκύριακου).

Η Αλεΐδα Γκεβάρα-Μαρτς επέκρινε τη στάση των ΗΠΑ στην Κούβα, διότι παρά τις σύναψη διπλωματικών σχέσεων, στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα. Το εμπάργκο κατά της Κούβας παραμένει σε ισχύ ακέραιο. Η καλύτερη βοήθεια την οποία μπορεί να προσφέρει το παγκόσμιο κίνημα της αλληλεγγύης προς την Κούβα «θα είναι η επιτυχία των αριστερών δυνάμεων στα καπιταλιστικά κέντρα, έτσι ώστε να αλλάξουμε μαζί την σημερινή πραγματικότητ», όπως είπε.

Η επίθεση κατά της Συρίας χρηματοδοτείται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πρόσθεσε η 55χρονη παιδίατρος, η οποία κάλεσε την ευρωπαϊκή Αριστερά σε αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

http://www.newsbeast.gr/
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !