Αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ Voucher όλες οι οικογένειες που το δικαιούνται

🕔14/06/2016 23:47

Λειτουργία των παιδικών σταθμών μέσω και των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ για το σχολικό έτος 2016 2017. Αλλαγές στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 - 2017 θα υποβληθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από αρχές Αυγούστου και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 80.000.

Όπως ανέφερε, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρία, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής , από κοινού με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου παρουσιάζοντας τις αλλαγές στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που ενώ κάποιες το δικαιούνταν εν τέλει δεν το λάμβαναν. Επίσης, με voucher θα μπορεί να καλύπτεται το 100% των θέσεων στις δομές παιδικής φροντίδας, καθώς αίρεται ο περιορισμός του 70% , γεγονός που σημαίνει ότι πλέον όποια οικογένεια είναι κάτοχος voucher θα είναι σίγουρη ότι θα εξυπηρετηθεί σε κάποιο σταθμό. Οι σχετικές αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) από αρχές Αυγούστου και οι προσφερόμενες θέσεις είναι 80.000.

Για ριζική απλοποίηση των διαδικασιών και διασφάλιση των πληρωμών σε μηνιαία βάση, «ώστε να μην υπάρχουν οι καθυστερήσεις που προέκυπταν από το παλιό και βαρύ σύστημα με τις πληρωμές ανά τρίμηνο και έτσι να μην έρχονται κάθε τόσο σε δυσχερή θέση οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος εξ αιτίας της γραφειοκρατίας» έκανε λόγο ο κ. Κουρουμπλής .

Η χρηματοδότηση του προγράμματος διατηρείται σχεδόν στα περσινά επίπεδα (175 εκατ. ευρώ) καθώς η μειωμένη συμμετοχή του ΕΣΠΑ (93 από 120 εκατ. ευρώ) αντισταθμίζεται από αντίστοιχη αύξηση της εθνικής συμμετοχής (82 από 57 εκατ. ευρώ).

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ, στην οποία θα αναλύονται οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2016 - 2017.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !