Αιρετοί του Π.Α.ΜΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής: Για την εκλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης για τις Δομές Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων (Δ.Ε.Υ.Π.)

🕔02/10/2016 21:18

Η κυβέρνηση έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες μικρά παιδιά, μέσα σε άθλιες συνθήκες στα λεγόμενα «κέντρα φιλοξενίας».

Εδώ και μήνες η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Παρά τα μεγάλα λόγια και τις διακηρύξεις η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών έχουν αφεθεί στην τύχη τους, δεν έχουν ενταχθεί σε καμιά δημόσια δομή εκπαίδευσης και στήριξης.

Η κυβέρνηση έχει παραδώσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του ζητήματος σε όλα τα επίπεδα (χρηματοδότηση, προσωπικό, υγιεινή, σίτιση κ.τ.λ.) στις ΜΚΟ, που αλωνίζουν μέσα και έξω από τα «κέντρα φιλοξενίας» υποκαθιστώντας την κρατική ευθύνη.

Μέχρι και πρόγραμμα επιμόρφωσης από την πρεσβεία των ΗΠΑ για τη διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας, το οποίο απευθύνεται σε μονίμους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου, υλοποιεί το Υπουργείο Παιδείας!

Η πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία των Δομών Εκπαίδευσης και Υποστήριξης Προσφύγων (Δ.Ε.Υ.Π) δε λύνει το πρόβλημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Δεν καθορίζει αποκλειστική χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό, δεν αποκλείει την εμπλοκή των ΜΚΟ, δε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ολόπλευρη στήριξη των προσφυγόπουλων σε σχέση με τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Δε δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ουσιαστική ένταξη των παιδιών αυτών στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Επιπλέον ανοίγει τον δρόμο για παραπέρα διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που θα εργαστούν στις δομές αυτές (π.χ. συνεχείς μετακινήσεις εντός ΠΥΣΠΕ και εντός Περιφέρειας).

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !