Α. Κρητικός: ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» …ταφόπλακα στην Παιδεία μας

🕔15/11/2016 13:10
Προσπαθούν να βάλουν ταφόπλακα στην Παιδεία μας

Όταν το Κράτος βάλλει κατά του Έθνους-Γένους, οφείλουμε να αντιδράσουμε

Γράφει ο Δάσκαλος Αντώνης Γ. Κρητικός

Διαχρονικά, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναγόρευαν και αναγορεύουν την Παιδεία σε πρώτη εθνική προτεραιότητα που, δυστυχώς, αποτυπώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό με τα χαμηλότερα ποσοστά κονδυλίων. Παράλληλα, η έλλειψη ενός διαχρονικού προγραμματισμού για την Παιδεία και ενιαίας πολιτικής, ανεξάρτητα από κυβερνήσεις και υπουργούς, οδήγησε σε μια Παιδεία που παιδεύεται.

Έρχεται σήμερα, η κυβερνώσα «Αριστερά», μετά τους λάθος χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, με την σταδιακά προωθούμενη ένταξη των παιδιών των μεταναστών στις κανονικές τάξεις των σχολείων (δήλωση Υπουργού Παιδείας 3/10 από το Ηράκλειο Κρήτης-Pontos News) να της βάλει την ταφόπλακα.

Θα πρότεινα, έχοντας ανάλογη εμπειρία, εργαζόμενος ως ειδικός εκπαιδευτικός τη δεκαετία του ΄90, των προβλημάτων που δημιούργησε στη γενικότερη εκπαιδευτική διαδικασία η αθρόα προσέλευση στα σχολεία μας αλβανόπαιδων, που στο σύνολό τους δεν γνώριζαν την ελληνική γλώσσα και φυσικό ήταν αφενός αυτά να αισθάνονται μια εσωτερική σύγκρουση και ασυνέχεια αφετέρου να αποτελούν τροχοπέδη στην μαθησιακή εξέλιξη των υπολοίπων μαθητών της τάξης φοίτησής τους, ότι αυτή τη στιγμή και με δεδομένη την ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού παιδιών-στο νησί μας περί τα 160- όχι από μια χώρα αλλά από πολλές διαφορετικές, με διαφορετική προφανώς γλώσσα, κουλτούρα ήθη και έθιμα, ωφελιμότερη θα ήταν η δημιουργία εκπαιδευτικών δομών εντός των Ηοt Spot για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και της προσαρμογής στα νέα δεδομένα αυτών των παιδιών, αποφεύγοντας παράλληλα και το πρόβλημα της μετακίνησής τους από και προς τα σχολεία. Το ήδη οξύτατο δημογραφικό καθώς και η «εξαγωγή» νέων μας και, η «εισαγωγή» νέων μεν, αλλά με άλλα εθνικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά, μοιραία οδηγεί σε πολλές ανατροπές και κατά συνέπεια απαιτούνται πολύ προσεκτικοί χειρισμοί.

Αναρωτιέται κανείς, στα ιδιωτικά σχολεία και κολλέγια που φοιτούν τα παιδιά των εκάστοτε κ.κ. πρωθυπουργών και των μεγαλόσχημων πολιτικών μας, θα στείλουν προσφυγόπουλα; Πώς, λοιπόν, κύριοι να καταλάβετε την αγωνία των πολιτών; Είστε μακριά από τα προβλήματα του λαού. Γι’αυτό έχετε και την εύκολη απάντηση, αποκαλώντας ρατσιστές, ξενοφοβικούς… όσους αντιδρούν!

Πολύ φοβάμαι, πέρα από τις όποιες ιδεοληπτικές εμμονές και ιδεοληπτικά απωθημένα της κυβέρνησης, η ένταξη αυτών των παιδιών επιχειρείται και μέσα από τις πιέσεις που εξασκούν κέντρα έξω από την Πατρίδα μας, που χρόνια τώρα προσπαθούν να αποδομήσουν το Κράτος και το Έθνος-Γένος μας. Είναι πλέον πασίδηλο, ότι τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις παίρνουν τις βασικές κατευθύνσεις από την παγκόσμια ολιγαρχία. Είναι, επίσης, πια κοινό μυστικό, ότι και η κυβέρνηση προσπαθώντας να δείξει τη νόθα αριστεροσύνη της και η αντιπολίτευση τη δική της κάλπικη εθνικοφροσύνη, βλάπτουν σοβαρά Θρησκεία και Παιδεία! Εξάλλου, από το πρώην «Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων» το «Εθνικής» αφαιρέθηκε όταν κυβέρνηση ήταν η σημερινή αντιπολίτευση, ενώ η σημερινή κάνει αγώνα για να αφαιρέσει το «Θρησκευμάτων» με την υπονόμευση της Εθνικής Παράδοσης και της Ιστορίας μας στο όνομα ενός εκσυγχρονισμού, που υπηρετεί ένα άχρωμο Διεθνισμό και μιας Παγκοσμιοποίησης που υπηρετεί τους ολιγάρχες του χρήματος.

Διαχρονικά, «Χριστιανοί» και αρνησίθεοι ελληνόφωνοι πολιτικοί, εκτελώντας άνωθεν εντολές αποχριστιανίζουν και αφελληνίζουν τη χώρα και το λαό, οδηγώντας μας σε πνευματική και οικονομική χρεοκοπία. Υπηρετούν το μεγάλο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και κατά συνέπεια την εξαθλίωση του λαού, το διχασμό αντί της ενότητας, την πολιτιστική μας αλλοτρίωση. Ο αλλοτριωμένος όμως άνθρωπος εξουσιάζεται δεν εξουσιάζει γι’αυτό και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας αντί να θυσιάζονται για το λαό, τον θυσιάζουν! Όταν δε το Κράτος βάλλει κατά του Έθνους- Γένους, οφείλουμε να αντιδράσουμε.

Έκπληκτοι βλέπουμε τη σημερινή κυβερνώσα «Αριστερά» στην Πατρίδα μας, αντί την κατάργηση των μνημονίων, του ΕΝΦΙΑ, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και πολλών άλλων που υποσχέθηκε, να έχει ως προτεραιότητα την αλλοίωση του ήθους των πολιτών, τη νόθευση της Πίστης μας με την ανάμειξη πολλών εθνικοτήτων και Θρησκειών και φυσικά την
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !