7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πορωδών Υλικών

🕔26/05/2016 14:40
Παν/μιο Ιωαννίνων Συνέδρια
2,3 και 4 Ιουνίου 2016
Το 7ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Πορωδών Υλικών συνδιοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο συνεδριακό κέντρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων, το διάστημα 2? 4 Ιουνίου 2016.

Στόχος του Συμποσίου είναι η παρουσίαση των εξελίξεων και των προοπτικών της έρευνας & τεχνολογίας στον Ελληνικό χώρο σε ότι αφορά τη σύνθεση και χαρακτηρισμό των πορωδών υλικών (ροφητών, καταλυτών, μεμβρανών, κλπ), στις εφαρμογές τους (περιβάλλον, ενέργεια, χημικά προϊόντα κλπ) καθώς και στη θεωρητική / υπολογιστική μελέτη των υλικών και των αντίστοιχων διεργασιών.

Η προώθηση και ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιστημόνων που ασχολούνται με σχετικά θέματα είναι εξίσου ένας σημαντικός σκοπός του Συμποσίου, όπως και η ενθάρρυνση της συμμετοχής νέων ερευνητών, καθώς επίσης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των προηγουμένων έξι Συμποσίων Πορωδών Υλικών είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κρίσιμης μάζας ερευνητών αλλά και στελεχών της βιομηχανίας των οποίων ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο στο 7ο Συμπόσιο που θα διοργανωθεί στα Ιωάννινα. Επιπλέον, συνεχίζοντας την προσπάθεια των προηγούμενων Συμποσίων για την σύνδεση των Ελληνικών ερευνητικών ομάδων με την Ελληνική Βιομηχανία και τους εμπορικούς ? παραγωγικούς τομείς της χώρας, θα υπάρξει η δυνατότητα προβολής έντυπου ενημερωτικού υλικού των φορέων και εταιριών στον χώρο υποδοχής και εγγραφών, με στόχο την άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων.


Οργάνωση: Τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Τοποθεσία: Συνεδριακό κέντρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !