67ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ)

🕔07/04/2016 18:58
Παν/μιο Ιωαννίνων Συνέδρια
25-27 Νοεμβρίου 2016
Πρόσκληση

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 67ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Ιωαννίνων, 25-27 Νοεμβρίου 2016.

Όπως κάθε χρονιά, στόχος του Συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή ερευνητικές ομάδες Ελλήνων Επιστημόνων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς των Βιοεπιστημών, στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, να συμβάλει στην αλληλεπίδραση ή και τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους, να αναδείξει σημαντικές προσπάθειες των νέων Ελλήνων ερευνητών και να δώσει τον σφυγμό από το πρόσφατο ερευνητικό έργο καταξιωμένων ερευνητών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο.

Στο φετινό Συνέδριο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: H. Ronald Kaback (UCLA), Marcos Gonzalez Gait?n (University of Geneva), Marino Zerial (Max Planck Institute, Dresden), Εύη Σούτογλου (IGMBC, Strasburg), Τάσσος Οικονόμου (Rega Institute, KU Leven & IMBB, FORTH), Frank Fackelmayer (ΙΜΒΒ-ΒΕ, ΙΤΕ, Ιωάννινα), Ηλέκτρα Γκιζελή (ΙΜΒΒ, ΙΤΕ, Ηράκλειο), Γιώργος Διαλλινάς (ΕΚΠΑ, Αθήνα), Απόστολος Κλινάκης (ΙΙΒΕΑΑ, Αθήνα), Γεώργιος Σταθόπουλος (Πανεπιστήμιο Πατρών), Ιάννης Ταλιανίδης (ΕΚΕΒΕ Αλ. Φλέμινγκ), Άρτεμις Χατζηγεωργίου (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Αικατερίνη Χλίχλια (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).

Όπως και όλα τα Συνέδρια της ΕΕΒΜΒ, το 67ο Συνέδριο θα είναι ανοιχτό σε όλη τη σύγχρονη θεματολογία της Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Αναμένεται να συμπεριληφθούν θεματικές ενότητες όπως: Κυτταρική Επικοινωνία και Σηματοδότηση, Κυτταρική Οργάνωση και Λειτουργία, Βλαστικά κύτταρα, Ανάπτυξη και Διαφοροποίηση, Ιστική Ανάπλαση και Αναγέννηση, Κυτταρική Γήρανση, Βλάβη και Επιδιόρθωση DNA, Μοριακή και Γενετική Βάση Ασθενειών, Επιγενετική και Ρύθμιση της Γονιδιακής Έκφρασης, Λειτουργική Γονιδιωματική και Πρωτεωμική, Βιολογία των RNA, Βιολογία Συστημάτων, Βιοπληροφορική, Χημική Βιολογία, Βιοτεχνολογία, Σχέσεις Δομής-Λειτουργίας Μακρομορίων.

4η Ημερίδα Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜ

Παράλληλα με το 67ο Συνέδριο, θα συνεχιστεί, για 4η χρονιά, ο πολύ επιτυχημένος θεσμός της διεξαγωγής της Ημερίδας Νέων Επιστημόνων, μελών της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα, από μία επιτροπή νέων ερευνητών. Η 4η Ημερίδα Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 24 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπο www.eebmb2016.gr

Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων σας για την επιτυχία του Συνεδρίου.

Ευστάθιος Φριλίγγος
Πρόεδρος της Οργανωτικής-Επιστημονικής ΕπιτροπήςΔημήτρης Κλέτσας
Πρόεδρος της ΕΕΒΜΒΟργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας
Τοποθεσία: Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !