6 μήνες γεγονότων πρωτάκουστων και πρωτοφανών, στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης ..

🕔22/11/2016 08:10
ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"


ΠΕΡΑΣΑΝ μόλις 16 ημέρες από την εκδήλωση (δείτε εδώ) που πραγματοποίησε ο σύλλογός μας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας και παρακολουθούμε έναν διαδικτυακό πόλεμο που στοχεύει, απ’ ότι φαίνετε στην «ειρηνική συνύπαρξη των πιστών» της μητρόπολής μας! Ας είναι!


Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα όρια της μητρόπολής μας και έχουν να κάνουν με την δημόσια κατάθεση σκέψεων και προβληματισμών μας, φαίνεται πως δημιουργούν ρήγματα μέσα στο σώμα των πιστών και στην δογματική συνείδηση κάποιων ανθρώπων που:
  • δεν τους σκανδαλίζουν οι εκατοντάδες προσευχές των ιεραρχών μας με τους αιρετικούς… δεν!
  • τα δήθεν ‘’άγια’’ κοράνια που μοιράζουν πατριάρχες και επίσκοποι της Εκκλησίας μας σε Μουφτήδες και άλλους επισήμους… δεν! (δείτε εδώ τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τον μητροπολίτη Κομοτηνής Παντελεήμονα να δωρίζουν το Κοράνι)
  • που οι αρχιερείς δέχονται δώρα και προσφέρουν δώρα ως μυστικό δείγμα της κρύφιας συμφιλίωσής τους με τους ετεροδόξους, αλλά και τους αλλόπιστους… δεν!
  • που στα όρια της «ευπειθούς Μητροπόλεώς» μας, ολίγοι ιερείς μας παραδέχονται ότι ο παπισμός είναι-άπαγε της βλαστημίας- ‘’εκκλησία’’… δεν!
  • που υποδέχονται τον πάπα μέσα σε πατριαρχικούς ναούς και ορθόδοξοι ψάλτες του λαλούν την φήμη, ψάλλοντας με πατριαρχικό ύφος -στον πάπα- το «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι κυρίου»… (δείτε εδώ)
  • δεν τους σκανδαλίζουν ακόμη ότι και στην πόλη μας ιερείς! δεν γνωρίζουν πλέον τα πρόσωπα των ενοριτών τους! και έτσι άθελά τους δίνουν αδιάκριτα σε όποιον προσέρχεται τη «Θεία Κοινωνία» (ακόμη και σε ετεροδόξους!)...
Απ’ όλα αυτά λοιπόν, δεν τους ενοχλεί τίποτα-μάλλον συγχαίρουν και τους κολακεύουν-,
αλλά διυλίζουν τον κώνωπα επισημαίνοντας μόνο τον κίνδυνο του σχίσματος, που διατρέχουν οι πιστοί της Μητροπόλεώς μας ,από όσους λένε μεν ότι η Εκκλησία είναι Μία, αλλά ο τρόπος τους δεν είναι κόσμιος, δημοκρατικός, γλυκός σαν τον γλυκύ μας Ιησού…. Ας είναι!

πηγή φωτογραφίας

Αγαπητοί φίλοι πράγματι,
ΠΑΡΗΛΘΑΝ έξι καὶ πλέον μήνες που παρακολουθούμε έναν διαδικτυακό πόλεμο συκοφαντίας, αλλὰ και μιὰ σειρὰ δράσεων και γεγονότων πρωτάκουστων και πρωτοφανών για την ειρηνική και ευπειθή Μητρόπολή μας. Γεγονότα που δεν αντιπροσωπεύουν τον χαρακτήρα της (Ορθόδοξης!) Εκκλησίας μας, απεναντίας τον προσβάλλουν, δημιουργώντας διχασμό, αναρχία και ανυπακοή στην φωνή της παραδοσιακής μας Καντιωτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Πράγματι,
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ του δικαίου μας, η υπεράσπιση μιας αλήθειας δεν γίνεται με πόλεμο καὶ ταραχή... αλλά που σίγουρα έχει τον δικό της παραδοσιακό τρόπο, άσχετα αν οι νεώτεροι δεν τον γνωρίζουν ή δεν τον υιοθετούν.


«ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ ΕΠΙ ΤΟ ΑΥΤΟ»!
ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ, συγγενική λέξη αυτής είναι ο «ομόθυμος» [

Ο ιερός Χρυσόστομος με ‘’ωμό’’ τρόπο λέγει για το πότε επιτρέπεται ο (καλός) θυμός:
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !