57ο ΦΚΘ: Το δεύτερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου με δύο υπουργούς Πολιτισμού

🕔06/11/2016 17:05

Το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), που άνοιξε την αυλαία του το βράδυ της Παρασκευής στη συμπρωτεύουσα, καταγράφεται πλέον, μετά τον ανασχηματισμό, ως το δεύτερο Φεστιβάλ με δύο υπουργούς Πολιτισμού.
Την ώρα που ο, μέχρι πριν λίγες ώρες, υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς τελούσε τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης με τον τίτλο «Ψίθυροι» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, στο λιμάνι της πόλης, μιλώντας για τις πολιτιστικές συνέργειες που αναβαθμίζουν την πολιτισμική λειτουργία της πόλης και εγκαινίαζε την έκθεση, έγινε γνωστό πως είχε πάψει να είναι πλέον στη θέση του, την οποία ανέλαβε η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου.

Το 41ο ΦΚΘ, τον Νοέμβριο του 2000, ήταν το πρώτο Φεστιβάλ που καταγράφηκε ως Φεστιβάλ δύο υπουργών, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο στην έναρξή του και τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη λήξη του, καθώς στο μέσον της εβδομάδας της διοργάνωσης έγινε ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον τότε πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Σημίτη.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς έδειξε, μάλλον, έκπληκτος από την αλλαγή, ενώ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Στη συνέχεια της βραδιάς, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ξεναγήθηκε στην έκθεση από την επιμελήτριά της και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Μαρία Μαραγκού.
Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Μπαλτάς ματαίωσε την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα άτυπη συνάντησή του με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και αναχώρησε για την Αθήνα.

πηγή: naftemporiki.gr

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !