2016: Η επέτειος του ΟΧΙ στη Βόρειο Ήπειρο (Αγ.Σαράντα), : "Οι νεκροί του 40 περιμένουν". Θεατρικό - Φόρος τιμής στην οικογένεια της Ερμιόνης Μπρίγκου : που φιλοξένησε και περιέθαλψε και ενταφίασε Έλληνες στρατιώτες

🕔04/11/2016 11:34
Μία υπέροχη εκδήλωση με ιδιαίτερη ζωντάνια και παλμό πραγματοποίησαν τα Ελληνόπουλα της περιοχής των Αγίων Σαράντα στο δημοτικό κινηματοθέατρο της πόλης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα "Οι νεκροί του 40 περιμένουν".


Τα παιδιά των ελληνικών νηπιαγωγείων και σχολείων από Άγιους Σαράντα, Φοινίκη, Μεσοπόταμο, Ντερμίσι και Λιβαδειά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τα ποιήματα και τα τραγούδια που είπαν για το Έπος του 1940 - ΄41 αλλά και με τους παραδοσιακούς χορούς που πρόσφεραν στο κοινό που κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης.

Αν και ως διοργανωτής αναφερόταν το παράρτημα της Ομόνοιας στους Άγιους Σαράντα εντούτοις την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβαν και επιτέλεσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του εκκλησιαστικού λυκείου "Πνοή Αγάπης" στο Μεσοπόταμο.

Παρακάμπτουμε τα πολιτικά πρόσωπα που χαιρέτησαν στην εκδήλωση και στεκόμαστε στην παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό της "Πνοής Αγάπης" Νίκο Σανιδά ο οποίος επικεντρώθηκε στην βαθιά πίστη των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών το 1940- ΄41 στον Χριστό και την Παναγία που τους οδήγησε από νίκη σε νίκη κατά τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η θεατρική παράσταση που περιέγραφε την απελευθέρωση της Χιμάρας από τον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1940, την φιλοξενία στρατιωτών από την οικογένεια του Ιωάννη Μπρίγκου στη Χιμάρα, τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων και την σύλληψη του Ι. Μπρίγκου από το αλβανικό κομουνιστικού καθεστώτος επειδή δεν αποκάλυπτε που είχε θαμμένους τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά έξω από το σπίτι του.Ακολουθεί φωτορεπορτάζ:
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !