12ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

🕔23/06/2016 23:30
enotikiviotias

12oΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΙΡΕΤΟΥ
ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
Εκπαιδευτικών Δ.Ε.

Βοιωτίας

(23 Ιουνίου 2016)

Συνάδελφοι, στις 22 Ιουνίου 2016 το μεσημέρι συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Βοιωτίας για τον υπολογισμό κενών – πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού για το σχολικό έτος 2016-2017.
Το με σοβαρή χρονική καθυστέρηση που οφείλεται στις αλλαγές αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων του Γυμνασίου και της ΤΕΕ ζήτησε από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Χώρας να κάνουν τον συγκεκριμένο υπολογισμό τώρα - ενώ οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου θα έπρεπε να αποσταλούν βάσει νομοθεσίας το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ καταψηφίσαμε τα πρακτικά αυτής της συνεδρίασης, γιατί:
·Εκφράζουμε τηναπόλυτη αντίθεσή μας στη μη επαναφορά του ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013, στις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, στις συμπτύξεις τμημάτων, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.
·Οι νέες αλλαγές που πρόσφατα επέβαλλε ο Υπουργός Παιδείας πιθανότατα θα οδηγήσουν σε συγχώνευση τμημάτων τομέων της Β΄ ΕΠΑΛ, σε δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων ειδικοτήτων σε Γυμνάσια αλλά και σε Δημοτικά σχολεία με συνέπεια να οδηγηθούν άμεσα στην ανεργία χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και σε κινητικότητα μονίμων εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου.
·Ταμέτρα αυτά, έχουν στόχο τη συρρίκνωση του αγαθού της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών, την εξοικονόμηση πόρων και την αντιδραστική αναδιάρθρωση στο χώρο της εκπαίδευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

- μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα
-να μην συμπτυχθούνκαι καταργηθούν τμήματα
-να επανιδρυθούν όλοι οι τομείς – ειδικότητες ΤΕΕ που λειτουργούσαν παλαιότερα και να προβλεφθεί η ίδρυση νέων όπου κρίνεται απαραίτητο
-άμεση επαναφορά του διδακτικού ωραρίου μας στα πλαίσια του 2013
- ΝΑ ΜΗΝ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕμε Γνώση, Εμπειρία, Συνέπεια.

Δίπλα σε κάθε συνάδελφο και εναντίον κάθε αυθαιρεσίας.

Η εμπιστοσύνη σας αποτελεί για μαςΔύναμη και Ευθύνη.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Χρήστος Δαμιανίδης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ, τηλ. 6938329189/6955344199, email: cdamianiHYPERLINK "mailto:cdamiani@sch.gr"@HYPERLINK "mailto:cdamiani@sch.gr"schHYPERLINK "mailto:cdamiani@sch.gr".HYPERLINK "mailto:cdamiani@sch.gr"gr


εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Εκπαιδευτικών Δ.Ε. Βοιωτίας
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !