1) Όταν ο Στεφανόπουλος είπε «ΟΧΙ» στον Χριστόδουλο για τις ταυτότητες και …έβαλε πλάτη στο Σημίτη. 2) Ο ΚΩΣΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ. Αυτά που ΔΕΝ του συγχωρώ.

🕔24/11/2016 00:26
Συγκίνηση αν μη τι άλλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλου.
Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε μάθει στο «οι νεκροί δεδικαίωνται» και ξεχνάμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις τους.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος, λοιπόν, ήταν εκείνος που ως πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ΟΧΙ στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων!
Λίγο πριν του είχε κλείσει την ….πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου στα μούτρα όταν του ζήτησε να τον δεί αμέσως μόλις έφτασε από Ρουμανία

Στις 29 Αυγούστου 2001,ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρέδωσε τις περίπου 3 εκατομμύρια υπογραφές, κατά τα στοιχεία της Εκκλησίας, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο. Το αίτημα για δημοψήφισμα δεν έγινε δεκτό…

Πολλοί μίλησαν τότε για επίδειξη τήρησης της… συνταγματικής τάξης και νομιμότητας από τον Κωστή Στεφανόπουλου, ο οποίος παρά το θρησκευτικό του συναίσθημα αρνήθηκε το δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Τότε με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η υπόθεση έκλεισε, αφού όπως έλεγε η ανακοίνωση «οι εκτός νομοθετημένης διαδικασίας συλλεγείσες υπογραφές δεν είναι δυνατόν να ανατρέψουν τις διατάξεις του Συντάγματος».
Οι ταυτότητες προσαρμόστηκαν στα κελεύσματα του Εβραϊκού λόμπι αλλά οι θρυλούμενες αλλαγές από την ΕΕ δεν έγιναν ποτέ!
Έφυγε από την ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος θα καταχωρηθεί στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος ως ένας από τους μεταπολιτευτικούς Προέδρους της Δημοκρατίας. Θέλω όμως να μοιραστώ μαζί σας, αγαπητοί φίλοι, την δικιά μου καταχώρηση στην μνήμη μου, από ότι κατέγραψε στην αντίληψη μου η παρουσία του. Λίγα και χαρακτηριστικά.

- Θυμάμαι τότε, τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, ως ο συντηρητικός πολιτικός-δελφίνος της ΝΔ με την καθαρεύουσα να μιλάει σε μνημόσυνα «σφαγιασθέντων υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών».

- Θυμάμαι τους «δεξιότατους» λόγους στην Βουλή να κατακεραυνώνει το Κέντρο, το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά.

- Θυμάμαι να διεκδικεί μετά την αρχηγία της ΝΔ από τον «κεντρογενή» Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, να χάνει και να αποχωρεί, φτιάχνοντας δικό του κόμμα, την ΔΗΑΝΑ.

- Θυμάμαι που τον επισκεφτήκαμε στην οδό Σόλωνος, μια τριάδα συναγωνιστές από το ΕΝΕΚ, να διερευνήσουμε τις προσθέσεις του. Ήμασταν, ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο Θεόφιλος Σπυράκος και εγώ (δεν νομίζω να ξεχνώ κάποιον). Το συμπέρασμα ήταν ότι τελικά ο «δεξιός» που δεν ανεχόταν τον «κεντρώο» Μητσοτάκη ως αρχηγό της ΝΔ, ήθελε να του βγει από αριστερά, μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δηλαδή.

- Θυμάμαι την πορεία του ως ΔΗΑΝΑ και την αποτυχία του να εκλεγεί, σε αντίθεση με τον Κατσίκη, ο οποίος στήριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι που την έριξε ο Σαμαράς για «πατριωτικούς» λόγους, για να ξαναβγεί ο Ανδρέας.

- Θυμάμαι μετά ο Σημίτης να τον βάζει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να τον ψηφίζει ο Σαμαράς και να μην πέφτει το ΠΑΣΟΚ. Ο Σημιτικός «εκσυγχρονισμός» να επιβουλεύεται την ελληνική πραγματικότητα με τον Κωστή Στεφανόπουλο Πρόεδρο επί μια δεκαετία, υπογράφοντας όλα τα διατάγματα άλωσης της ελληνικότητας της πατρίδος και διαγράφοντας, πετώντας στον κάδο των αχρήστων 3.000.000 υπογραφές Ελλήνων Ορθοδόξων για την αναγραφή του θρησκεύματος στην ταυτότητα.

- Θυμάμαι να κάνει την «πάπια» στα Ίμια.Θα μπορούσα να συνεχίσω με πολλά ακόμα «επιτεύγματά» του, αλλά
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !